Gemeente Millingen


Bouwrijp maken Bijlandtterrein direct na zomer van start

Het bouwplan Bijlandt is het resultaat van nauwe samenwerking tussen Bouwfonds Ontwikkeling, Arcadis (advies en uitvoering), Waterschap Rivierenland, Provincie Gelderland en gemeente Millingen aan de Rijn. Direct na de zomer starten de voorbereidende werkzaamheden.

Daarom heeft het college van B&W opdracht aan Arcadis gegeven om het Bijlandtterrein gereed te maken voor de geplande bouwontwikkeling van 30 woningen. Het plan bestaat uit 14 dijkwoningen, 15 rijwoningen en één vrijstaande woning of vrije kavel. De 15 rijwoningen zijn starterswoningen. De bouw wordt planologisch mogelijk gemaakt met omgevingsvergunningen en een bestemmingsplan. Binnenkort wordt voor de eerste bouwfase de ontwerp omgevingsvergunning gepubliceerd.

Voorbereidend werk
Om het terrein gereed te maken voor de bouw, moeten de bestaande gebouwen worden gesloopt, de aanwezige bodemverontreiniging moet worden verwijder. Ook wordt nieuwe riolering aangebracht in het plangebied en in de Gr. Van Egmondstraat. Het aanleggen van de straten zal fasegewijs plaatsvinden na oplevering van de woningen. De planning is dat de aannemer half augustus 2011 zal starten met de werkzaamheden en naar verwachting het terrein bouwklaar oplevert in januari 2012.

Start verkoop 8 juli
Overigens begint de verkoop van eerste woningen al snel. Bouwfonds liet ons weten dat de verkoop van
de eerste fase (15 starterswoningen en 6 dijkwoningen) gepland staat op vrijdagavond 8 juli aanstaande.