Gemeente Lingewaard


Sport Extra voor kinderen met een motorische achterstand

Turnvereniging Horus is sinds 2009 samen met de Breedtesport en de Gelderse Sport Federatie gestart met de lessen Sport Extra. Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar met een motorische achterstand die vaak niet goed mee kunnen komen met de gymles, buiten spelen of bij een reguliere sportvereniging.

De Sport Extra lessen bieden sport- en spelactiviteiten die speciaal gericht zijn op het verbeteren van motorische vaardigheden van het kind en het vergroten van het zelfvertrouwen. De sportactiviteiten van Sport Extra vinden plaats in groepsverband, waarbij uitgegaan wordt van de individuele mogelijkheden. Het plezier in bewegen is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Overwinnen en plezier
Tijdens de lessen worden allerlei verschillende activiteiten aangeboden, bijvoorbeeld wandrek klimmen. Een deelnemer had last van hoogtevrees en had moeite met deze oefening. De trainster heeft er een spelletje van gemaakt door lintjes in het wandrek te hangen. Ongemerkt werden de lintjes steeds iets hoger gehangen waardoor de deelnemer steeds hoger klom. Het resultaat was dat de deelnemer erg trots was en wandrek klimmen het leukste onderdeel van de les vond! Een mooi voorbeeld waar het bij Sport Extra om gaat: uitgaan van het niveau van het kind, het verbeteren van de motoriek en het zelfvertrouwen en natuurlijk plezier hebben in sport en spel!

Waar en wanneer
De lessen vinden plaats op donderdag in de gymzaal van de Jozefschool aan de van Wijkstraat 16a in Huissen van 17.30 18.30 uur (vakanties uitgezonderd). Voor aanmelden of meer informatie over Sport Extra kunt u contact opnemen met Horus. Kijk voor meer informatie op www.tvhorus.nl.