Gemeente Valkenburg aan de Geul

Nieuwe huisvuilwagen Van Gansewinkel

R-Nieuwe-huisvuilwagen Vanaf medio juli 2011 gaat de firma Van Gansewinkel het huisvuil inzamelen met een inzamelwagen, die gelijktijdig het restafval in de witte zakken en het GFT-afval zal meenemen. Hierdoor kan de indruk ontstaan dat het restafval en het GFT-afval in één container weer bijeen worden gebracht. Dit is niet het geval, want de inzamelwagen is voorzien van twee compartimenten, die verticaal gescheiden zijn. Zo blijven de verschillende soorten afval ook in de inzamelwagen gescheiden.

Omdat de inzamelwagen zowel het restafval als het GFT-afval in één inzamelronde meeneemt, is het nog meer dan voorheen noodzakelijk, dat alle huisvuil op tijd aan straat wordt gezet. Op de inzameldag is dat niet voor 6 uur en niet later dan 7:30 uur.

Naast het feit, dat de nieuwe inzamelwagen alle huisvuil in één keer kan meenemen voldoet deze wagen ook aan de Euro-5 norm. Dit betekent dat de wagen is uitgerust met een veel schonere motor, die veel minder luchtverontreiniging veroorzaakt dan de huidige inzamelwagens. Â