Politie Hollands Midden

Vernielingen op kermisterrein tijdens feestweekend

Zoeterwoude, 28-06-2011 o In Zoeterwoude is vorig weekend het dorpsfeest van Zoeterwoude geweest. Op het feestterrein aan de Nieuweweg stonden kermisattracties en een feesttent. In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juni zijn stroomkabels vernield, een lichtlijst stukgemaakt en een botsauto in de sloot gegooid. De vernielingen hebben waarschijnlijk plaatsgevonden tussen vier en zes uur s nachts. De schade wordt geschat op 3500 euro.

De kermisexploitant heeft aangifte gedaan van de vernielingen en vermoedt dat meerdere personen de vernielingen hebben gepleegd aangezien een botsauto niet door één persoon op te tillen is.

De politie is een onderzoek gestart naar de vernielingen. Wijkagent Ruud Gijbels die tijdens het feestweekend ook regelmatig gesurveilleerd heeft: Het hele dorp baalt ervan, de organisatie doet zijn best om een leuk feest te organiseren en dan gebeurt dit. Om uit te zoeken wie dit gedaan heeft, hopen we dat inwoners die informatie hebben zich melden bij mij of het politieteam Zuid op 0900-8844. Anoniem melden is ook mogelijk via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.