Politie Groningen

Dinsdag 28 juni 2011

Provincie Groningen, 28-06-2011

Toezicht op water

WINSUM De politie heeft maandag in de omgeving van Winsum toezicht op het water gehouden. Diverse inwoners van Winsum hadden zich onlangs bij de politie gemeld met opmerkingen over het vaargedrag van recreanten op het Winsumerdiep en het Reitdiep. Gedurende de dag hebben agenten met tientallen vaarrecreanten gesproken. Er zijn geen bekeuringen uitgedeeld. Opvallend was dat veel recreanten niet wisten welke regels er op het water gelden. In een geval was een 7-jarige jongen met zijn zusje op pad. Hij voer met een boot met een 6 pk-motor. Dit is niet toegestaan. 12 jaar is de minimum leeftijd om zelfstandig het water op te gaan en dan mag met een motor van maximaal 4 pk worden gevaren. Meer informatie over regels op het water is te vinden op
www.watersportverbond.nl.

Hennepkwekerij ontmanteld

BIERUM De politie heeft maandag aan de Oude Dijk in Bierum een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij zat in een kas die was overspannen met een camouflagenet. In totaal werden zon 1000 hennepplanten vernietigd. Ook de goederen die gebruikt worden voor het kweken van de planten zijn vernietigd. Het is niet de eerste keer dat op het adres een kwekerij is ontmanteld. Twee inwoners van Bierum, een 45-jarige man en een 35-jarige vrouw, zijn aangehouden. De politie doet verder onderzoek

Snorfietser in de fout

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen op de Boermandestraat een 61-jarige snorfietster uit Groningen aangehouden. Een agent zag de man rijden en wist dat het rijbewijs van de bestuurder al enkele jaren geleden ongeldig was verklaard. Uit een blaastest bleek dat de Groninger ook alcohol had gehad voordat hij in de morgen op zijn tweewieler was gestapt. Hij had 285 ugl (ruim 0,65 promille) alcohol in zijn bloed. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Jonge fietser gewond

LEEK Maandagmorgen raakte op de Lindensteinlaan een 5-jarig jongetje uit Leek gewond. Het kind fietste naast zijn moeder op de Euroweg en zag op de fietsstrook van de Lindensteinlaan te laat een 15-jarige fietsster van rechts komen. De moeder van het jongetje waarschuwde hem maar door de schrikreactie stond het ventje niet op tijd stil. Het 15-jarige meisje kon niet voorkomen dat ze tegen de achterkant van het kinderfietsje botste waardoor het 5-jarige kind ten val kwam. Het slachtoffertje werd met beenletsel door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 15-jarige fietsster kwam met de schrik vrij.

Man belaagt prostituee

GRONINGEN De politie heeft een maandagmiddag een 44-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van belaging van een prostituee in de Nieuwstad in Groningen. De verdachte had de publieke vrouw om nog onbekende reden in een nekklem vastgepakt. De prostituee kon zich uit haar benarde positie bevrijden door de man met een hard voorwerp van zich af te slaan. De 40-jarige Stadjer meldde zich even later op het politiebureau om verhaal te halen. Hij werd direct aangehouden en ingesloten in het cellencomplex. De vrouw doet aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.

Vervelende badgast aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een 41-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van vier mannen die naaktrecreanten aan de Hoornse Plas lastig zouden vallen. Toen agenten het viertal hierover aansprak, slingerde de 40-jarige Stadjer beledigende opmerkingen naar hun hoofd. De man werd aangehouden. De verdachte, die onder invloed van alcohol was, moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

16-jarige door het lint

OUDE PEKELA De politie heeft maandagmiddag op het terrein van het AZC aan de Hooiweg in Oude Pekela een 16-jarige jongen aangehouden. De verdachte was door het lint gegaan toen hij niet direct de medicijnen kreeg waarom hij vroeg. Hij werd boos en vernielde een aantal ruiten van een gebouw van het AZC. De knaap moest mee naar het politiebureau. Na verhoor werd hij door agenten weer afgeleverd aan de Hooiweg. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobiliste aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft maandagnacht een 55-jarige automobiliste uit Leek aangehouden. De vrouw werd gecontroleerd in de Visserstraat in Groningen. Een blaastest wees uit dat de vrouw onder invloed reed. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 715 ugl/l (1,6 promille) vastgesteld. Bovendien kon de vrouw de agenten geen geldig rijbewijs laten zien. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Haar auto moest zij wel achterlaten. Als zij haar rijbewijs laat zien krijgt de Leekster haar bolide weer terug. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer steelt fiets in Zwolle

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht een 18-jarige fietsendief uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten troffen de knaap slapend aan in een brandgang aan de Kajuit in Groningen. Nadat zij hem wakker hadden gemaakt, bleek dat hij een zwervend bestaan leidde. De fiets die hij bij zich had bleek gestolen in Zwolle. De Stadjer bekende de fiets inderdaad te hebben gestolen in de Hanzestad. Hij moest mee naar het politiebureau. Bij fouillering troffen agenten ruim 1 gram harddrugs bij hem aan. Na verhoor kon hij weer gaan. De fiets en de drugs werden in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Vermeende aanrander bedreigt politieagenten

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmorgen een 39-jarige man uit Sappemeer aangehouden. Agenten reageerden op een melding van betasting van een vrouw in een horecagelegenheid in de Pepersstraat in Groningen. De man werd door getuigen als dader aangewezen. Omdat de zaak niet helemaal duidelijk werd, moest hij voor onderzoek mee naar het politiebureau. De Sappemeerder verzette zich daarbij, maar kon met gebruik van gepast geweld onder controle worden gebracht. Daarbij bedreigde hij de politieagenten met woord en gebaar. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. De politie stelt naar de vermeende aanranding een onderzoek in.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag op diverse plaatsen op snelheid.

Oldekerk, Mensumaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 70, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Hellum, N387: aantal geregistreerde voertuigen: 4196, aantal overtredingen: 264, hoogst gemeten snelheid: 183 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Bedum, N46:aantal geregistreerde voertuigen: 2589, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1640, aantal overtredingen: 123, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.