Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.35 uur

Utrecht, 28-06-2011

Onderzoek ernstige mishandeling in eigen woning

MAARSSEN De politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling van een 57-jarige man.

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juni bevond het slachtoffer zich in zijn woning aan de Buitenweg. Rond 00.10 uur werd plotseling een raam geforceerd en zag de man twee jongens voor zijn woning staan. Op het moment dat hij de jongens wilde aanspreken, werd er een vloeibare stof in zijn gezicht gespoten. Ook kreeg hij een hard voorwerp naar zich toegegooid. De man raakte hierbij gewond aan zijn oog. Gealarmeerde agenten hebben terplekke nog gezocht naar de twee jongens, maar hen niet meer aangetroffen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis geweest om behandeld te worden. De kans bestaat dat hij blijvend oogletsel heeft opgelopen.

De politie is een onderzoek gestart en is nog op zoek naar getuigen. Het gaat vermoedelijk om twee blanke jongens in de leeftijd van 17 tot 20 jaar. Eén van hen droeg een witte pet met een capuchon erover. Na het incident zijn ze weggerend in de richting van de Vechtensteinlaan. Heeft u informatie over dit incident of over de daders, belt u dan met het politie wijkteam Maarssen via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Bromfietser gewond

MAARSSEN Een bromfietser raakte op maandagmiddag 27 juni gewond toen hij ten val kwam.

Rond 17.10 uur reed een 76-jarige bromfietser uit Maarssen over het fietspad tussen Pauwenkamp en Kamelenspoor. Toen hij een verkeersdrempel naderde, zag hij dat een fietser hem tegemoet kwam. Om wat ruimte te maken, maakte de Maarssenaar precies bij de verkeersdrempel een stuurbeweging. Daardoor klapte zijn stuur om en kwam de man ten val. Hij liep meerdere schaafwonden op en had pijn in zijn ribben. Hij is per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.