Gemeente Leeuwarden

Informatiebijeenkomst Oostergoplein

De gemeente Leeuwarden organiseert op 28 juni 2011 een informatiebijeenkomst over de welstandsrichtlijnen voor en de stedenbouwkundige visie op het Oostergoplein en omgeving. Tijdens deze bijeenkomst worden de welstandsrichtlijnen uitgelegd en kunnen er vragen worden gesteld. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in de Zalen Tivoli, Huizumerlaan 57-59 in Leeuwarden.

Visie en welstandsrichtlijnen
De omgeving rond het Oostergoplein wordt de komende periode veranderd. De fietstunnel is in december 2010 geopend en de verkeerssituatie is verbeterd. Het gebied eromheen kunnen we nu verder ontwikkelen. Hier is een visie, met de bijbehorende richtlijnen, voor gemaakt. De visie gaat onder andere over de bouwmogelijkheden bij de autospuiterij, het appartementengebouw tussen het Oostergoplein en de Hempenserweg en op de locatie oostelijk van de bestaande kantoren aan de noordkant van het Oostergoplein.

Inzage en inspraak
Van 9 juni 2011 tot en met 20 juli 2011 liggen de welstandsrichtlijnen en de stedenbouwkundige visie op het Oostergoplein en omgeving te Leeuwarden met bijbehorende stukken ter inzage. De richtlijnen en visie hebben betrekking op een gebied waar binnen de locaties 'Wassenaar', de Finse school aan de Julianalaan, 'Terpstra' aan de Verlengde Schrans, de Verlengde Schrans tot even voorbij de Vincent van Goghstraat, de Oostergoweg tot en met het benzineverkooppunt, het Oostergoplein en (bouw)locaties direct ten noorden en ten zuiden daarvan en de Overijsselseweg tot de brug over het Van Harinxmakanaal liggen. De stukken zijn in te zien op het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (ma. 10.00 - 16.00 uur, di., wo., vr. 09.00 - 16.00 uur, do. 09.00 - 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over de welstandsrichtlijnen en stedenbouwkundige visie. Ook kunt u vragen stellen over de procedure. De stukken staan ook op www.leeuwarden.nl/inzage