Gemeente Breda

Groot onderhoud aan asfalt in de Lunetstraat

Op dinsdag 28 juni begint de gemeente met groot onderhoud aan de asfaltverharding in de Lunetstraat, het gedeelte vanaf het kruispunt Slingerweg tot aan het begin van de onderdoorgang spoorlijn Breda-Rotterdam. De werkzaamheden starten om 19.00 uur en duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot woensdag 29 juni, 06.00 uur.

Waarom

Door intensief gebruik en de afgelopen strenge winterperiode zijn in de asfaltverharding oneffenheden en spoorvorming ontstaan. Hierdoor ontstaat hinder in de woningen van omwonenden. In het verleden is geprobeerd deze hinder met kleinschalig onderhoud te verminderen. Nu worden de boven- en tussenlaag van de asfaltverharding geheel vervangen.

Werkzaamheden

Het werk bestaat uit het verwijderen van de boven- en tussenlaag van het asfalt. Daarna krijgt de weg nieuwe asfaltlagen en markering. Tijdens de werkzaamheden kan er stof vrijkomen, houd daarom uw ramen en deuren gesloten.

Fasering

Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, gebeuren de werkzaamheden in de avond- en nachtelijke uren. Dit kan voor de direct omwonenden overlast geven.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de Lunetstraat in beide richtingen afgesloten voor doorgaand en bedienend verkeer, met uitzondering van de busbaan komend vanaf het Rat Verlegh Stadion, thuisbasis van NAC, richting Tramsingel. Deze busbaan wordt tijdelijk opengesteld voor het verkeer richting Tramsingel. Het verkeer in de richting van de Backer en Ruebweg wordt omgeleid via de Slingerweg, Markkade en Spinveld.