Gemeente Vlaardingen



-

Gratis excursie natuurpark Holy

20-06-2011 |

Stap in een spetterend veldboeket. Op dinsdag 28 juni nemen de beheerders van natuurpark Holy belangstellenden graag mee Natuurpark Holy in. Niet om te plukken, maar wel om volop te genieten. Iedereen mag gratis mee. De excursie begint om 19.00 uur bij de ingang van kinderboerderij Holywood.

In natuurpark Holy staan 650 verschillende inheemse planten waarvan er veel zeldzaam zijn. Het park is heuvelachtig en vogelrijk. Op de vlinderweide en de bloemenwei is het nu echt een bloemenzee. U kunt tijdens de excursie vast diverse gevleugelden spotten waarover de beheerders van het park u meer kunnen vertellen. In het park zijn meer dan 50 soorten vlinders gezien. Ook de diverse amfibieën in het water rondom het orchideeëneilandje zijn weer volop actief.

Een belangrijk ingrediënt voor een goed natuurpark is dood hout. Dode bomen vormen een mooie broedplaats voor de specht. Boomkruipers broeden achter de loslatende schors. Overal in het park liggen takkenhopen en half ingegraven boomstammen. Insecten en amfibieën vinden hierin een warm thuis en voor vogels zijn deze plekken hierdoor een ware snackbar!

Natuurpark Holy is een van de groene schatten van Vlaardingen. Plekken als dit park zorgden er mede voor dat de stad in 2009 Groenste stad van Nederland werd en in 2010 goud won bij de Europese Entente Florale. U bent van harte welkom om mee te genieten van dit stukje Vlaardings groen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Wilt u meer informatie over het park of de excursie, dan kunt u contact opnemen met de heemfloramedewerkers: (010) 248 4378.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000