Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Datum verzending: 27 juni 2011

---

YFU gastouders volgen cultuur-workshop

Deze maand volgen de gastouders van uitwisselingsorganisatie YFU een speciale cultuur-workshop op het hoofdkantoor in Vinkeveen. Elk gastgezin verwelkomt half augustus 2011 een buitenlandse studentin hun huis en hart. De studenten volgen een schooljaar onderwijs op een middelbare school, leren de Nederlandse taal en ontdekken onze cultuur.

Cultuurverschillen
Elk gezin heeft zijn ongeschreven regels, waar de gezinsleden vaak al lang niet meer bij stilstaan. Het kan voor zowel de student als het gastgezin dus even wennen zijn, een extra gezinslid in huis met andere gewoonten en een andere achtergrond. Daarom biedt YFU de cultuur-workshop, waarin gastouders zich bewust worden van hun eigen ongeschreven regels en zij handvaten krijgen voor mogelijke uitdagingen gedurende het uitwisselingsjaar.

YFU
Uitwisselingsorganisatie YFU viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. Al 60 jaar bieden wij jongeren de kans om de wereld te ontdekken door in het buitenland te studeren of vrijwilligerswerk te doen. Ook verwelkomen wij al tientallen jaren studenten van over de hele wereld in Nederland. Dit jaar zijn dat er heel symbolisch 60.

Unieke ervaring
Gastgezinnen en studenten genieten gedurende het hele traject professionele begeleiding. Een gastgezin kiest zelf welk gastkind zij willen verwelkomen. Niet alleen gezinnen met kinderen, maar ook gezinnen zonder kinderen en eenoudergezinnen zijn welkom als YFU gastgezin. Een gastgezin krijgt geen financiële vergoeding, wij vragen van u kost en inwoning. Daar tegenover staat dat u vanuit uw eigen huis een stukje van de wereld ontdekt en kennis maakt met een andere cultuur. De student is zelf verantwoordelijk voor zak-, kleed- en schoolgeld. Heeft u interesse? Neem contact op met YFU, telefoonnummer 0297-264850 of kijk op onze website: http://www.yfu.nl.



Ingezonden persbericht