Ingezonden persbericht


oudemuziek
in actie

27 juni: mars tegen de culturele kaalslag

De voorgenomen bezuinigingen van staatssecretaris Zijlstra op kunst en cultuur zullen de Organisatie Oude Muziek zwaar gaan treffen. Voor en achter de schermen doen wij daarom al het mogelijke om deze plannen tegen te houden. Onder meer door intensieve contacten te onderhouden met politici, bewindsleden en media, en het versturen van ingezonden brandbrieven en persberichten.

Het voorlopige resultaat is dat verschillende kranten deze week publiceren over de Organisatie en de dramatisch gevolgen van de bezuinigingen voor ons.

Ook tijdens de Mars der Beschaving zullen wij onze stem laten horen! Wij roepen u op hetzelfde te doen.

De mars wordt gelopen op zondag 26 en maandag 27 juni a.s., van Rotterdam naar Den Haag. Om te tonen dat wij staan voor onze beschaving. Om te tonen dat het beleid van deze regering velen in onze samenleving treft, en dat het afbreekt wat een beschaving nodig heeft: schoonheid, vernieuwing, zorg, vertrouwen, openheid en tolerantie.

Het is vanuit onze betrokkenheid met de gehele samenleving dat wij in actie komen. Loopt u ook mee?

Protest op het Malieveld
Het belangrijkste onderdeel van de mars is het protest op het Malieveld in Den Haag, op maandag 27 juni om 13.00 uur. Rond 15.00 uur trekt de mars vanaf het Malieveld op naar het Binnenhof, en rond 15.30 uur eindigt hij met een startschot voor aanhoudend protest tegen de kaalslag van dit land.


Meer informatie
Meer informatie over de Mars der Beschaving kunt u vinden op de website >www.marsderbeschaving.nl.

Organisatie Oude Muziek algemeen: 030 2329000
kaartverkoop: 030 2329010
(ma-vr, 10-16 u)

www.oudemuziek.nl