KNHS

CEI Schweich pittige observatiewedstrijd voor endurancekader 27 juni 2011
Suzanne Pen - Noniusz

SCHWEICH (L.) (KNHS) In de heuvels rond het Luxemburgse Schweich vond de laatste observatiewedstrijd plaats voor het EK Endurance, dat in september wordt verreden in Florac. Slechts drie kaderleden slaagden erin de zware CEI1* over 100 km te volbrengen.

Bondscoach Emile Docquier had de ruiters de opdracht meegegeven om 17 km per uur gemiddeld te rijden. Deze snelheid haalden de Nederlanders alleen in de eerste twee ronden. In het sterk heuvelachtige parcours moest men veel klimmen en dalen. De route was op diverse plaatsen modderig door de vele regen die er was gevallen, al was het op de dag van de 1* al een stuk droger dan op zaterdag toen de 2* (120 km) werd verreden.

Een aanzienlijk verschil was het dat het weer op zondag compleet omsloeg ten opzichte van zaterdag: van fris en regenachtig naar zeer warm, met temperaturen van rond de 30 graden. Het paard van Angela Jonkman (Scharmer) had moeite met de warmte en zij besloot haar Timo halverwege de wedstrijd terug te trekken. Carmen Römer-Theunissen (Landgraaf) en Theo Heldens (Meijel) moesten ook opgeven: hun paarden Luna R en D-Prodigy verstapten zich en mochten de wedstrijd niet vervolgen.

Suzanne Pen (Epe) met Noniusz, Jeanne Linneweever (Itterbeck, D.) met Rikis Macho Man en Barbara Peterse (De Kiel) met Pachinco namen in het laatste deel van de wedstrijd geen onnodige risicos meer en matigden hun snelheid. Met een gemiddelde van net iets onder de 16 km/u finishten zij respectievelijk als zesde, zevende en achtste. Carmen Römer was een dag eerder met Indigo 132 op de 120 km als achtste geëindigd, ook zij reed net geen 16 km/u gemiddeld.

Welke combinaties er in september worden afgevaardigd naar het EK in Florac is nog niet bekend. Bondscoach Emile Docquier neemt zijn beslissing in de komende weken.

Meer informatie over CEI Schweich op:
http://www.wix.com/enduranceluxembourg/2011

Foto Suzanne Pen met Noniusz door: www.melissen.net