Gemeente Oirschot

Bestemmingsplan Windpark Kattenberg-Reedijk gewijzigd vastgesteld

Op 21 juni 2011 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Windpark Kattenberg-Reedijk gewijzigd vastgesteld. RWE Innogy Windpower Netherlands B.V werkt al enige jaren aan de ontwikkeling van het Windpark Kattenberg-Reedijk in de gemeenten Oisterwijk en Oirschot. Het windmolenpark bestaat uit vier moderne windturbines ten noorden van de A58 tussen de wegen Kattenberg en Reedijk. Er komen twee turbines in Oirschot te staan en twee in Oisterwijk.

Â

Wijziging

Het ontwerpbestemmingsplan, dat van 16 december 2010 tot en met 10 februari 2011 ter inzage heeft gelegen, ging nog uit van vijf turbines. Mede naar aanleiding van de ingediende zienswijzen is besloten om één turbine minder mogelijk te maken. De windturbine die het dichts bij de Kattenberg was gepland is komen te vervallen.

Â

Eerst naar de provincie, dan ter inzage

Wij hebben het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken op 22 juni 2011 naar de provincie Noord-Brabant en de Inspectie Ruimtelijke Ordening gestuurd. De provincie heeft vanaf deze datum zes weken de tijd om een reactieve aanwijzing in te dienen. Na afloop van deze periode publiceren wij het vastgestelde bestemmingsplan en gaat de beroepstermijn van zes weken lopen.

Â

Â