Gemeente Boekel


Drukbezochte informatieavond ontwerp structuurvisie

Op woensdag 15 juni 2011 heef de gemeente Boekel een informatieavond georganiseerd over de gemeentelijke structuurvisie. In dit document wordt een ruimtelijke visie op hoofdlijnen gegeven voor een periode van zoân 20 jaar. Dat deze visie een belangrijk document betreft bleek wel uit de grote publieke belangstelling. Ruim honderd Boekelnaren waren aanwezig op deze avond. Na een korte inleiding door wethouder Van de Loo gaf de heer G. Klop, gemeentelijk projectleider, een presentatie over de inhoud en de uitwerking van de structuurvisie. Â

Na een korte koffiepauze ging de zaal in debat met de wethouder en de ambtenaren van de afdeling ruimtelijke ordening over de inhoud van de structuurvisie. Onderwerpen die hierbij aan bod kwamen waren met name gericht op de landbouw, natuurontwikkeling en de financiële consequenties. Een kort verslag is terug te vinden op onze gemeentelijke website, www.boekel.nl.

Naar aanleiding de discussie is besloten om de inspraaktermijn met twee weken te verlengen tot en met 27 juli 2011. Hierna zullen de ingekomen reacties ambtelijk worden beoordeeld en zonodig worden verwerkt in de definitieve versie van de structuurvisie. De commissie grondgebiedzaken behandeld het stuk naar alle waarschijnlijkheid in haar vergadering van 4 oktober 2011 waarna de gemeenteraad op 13 oktober 2011 een besluit zal nemen over de vaststelling.