Politie Groningen

Aanrander betast meisje

Politie zoekt getuigen. Mogelijk meerdere vrouwen slachtoffer.

Appingedam, 23-06-2011 o De politie is op zoek naar getuigen van drie aanrandingen die in april en juni hebben plaatsgevonden in Appingedam. Niet uitgesloten wordt dat meer vrouwen de afgelopen periode het slachtoffer zijn geworden van deze aanrander.

Melding

Op zaterdag 23 april 2011 omstreeks 17.00 uur fietste een 15-jarig meisje ter hoogte van de brug over het Nieuwe Diep te Appingedam. Zij werd ingehaald door een man op een fiets die haar tijdens het voorbij rijden onzedelijke betastte. Het meisje gilde en sloeg de aanrander van zich af waarop hij snel door fietste. Het meisje sprak een ongeveer 50-jarige man aan die daar wandelde met een blond kind van ongeveer 2 á 3 jaar. Met deze getuige wil de politie graag in contact komen.

Op zaterdag 4 juni 2011 tussen 15.00 uur en 16.00 uur werden er bij de politie twee soortgelijke aanrandingen gemeld. Deze vonden plaats op de Hogewerflaan met de Scharreweersterweg en op de plaats waar het Trekpad over gaat in de Solwerderstraat. De politie vermoedt dat de slachtoffers met dezelfde aanrander te maken hebben gehad. Alle drie gaven zij een soortgelijke omschrijving van de man.

Signalement

De aanrander is een blanke man in de leeftijd tussen de 40 en 50 jaar met een normaal postuur en grijzend haar. Hij fietste op rode herenfiets, vermoedelijk een mountainbike met bagagedrager.

Oproep

Het kan zijn dat meerdere vrouwen het slachtoffer zijn geworden van deze man, maar hiervan geen melding hebben gedaan, omdat er verder niets is gebeurd. De politie is op zoek naar getuigen en informatie. Getuigen of nieuwe slachtoffers kunnen zich melden via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.