Beweging 3.0


Samenwerking Abrona en Beweging 3.0

maandag, 27 juni 2011

Leusden - Afgelopen woensdag 22 juni is de samenwerking met Abrona tot stand gekomen. De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door mevrouw Brigitte Jacobs, directeur Zorg, Verpleging & Behandeling van Beweging 3.0 en mevrouw Ditte van Vliet , directeur Zorg & Kwaliteit van Abrona.

Dit project van Abrona is ontstaan in samenwerking met 't Hamersveld van Beweging 3.0. De Asschat, waar de cliënten wonen, bevindt zich direct aan 't Hamersveld (de gebouwen zijn met elkaar verbonden) en is binnendoor bereikbaar. De Asschat biedt plaats aan 12 cliënten van Abrona. Het is een afdeling met ouderwordende cliënten waarbij de behoefte aan verzorging steeds groter wordt door het proces van veroudering. Het gaat hierbij om redelijk mobiele ouderen. De zorgvisie van Abrona is dat de oudere cliënt zo lang mogelijk in zijn/haar appartement moet kunnen blijven wonen.

In het verleden werden cliënten met specifieke problemen op het gebied van geriatrische zorgvragen (ouderen) vaak overgeplaatst naar een verpleeghuis. Beweging 3.0 maakt het mede mogelijk dat de visie van Abrona, het zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, vorm krijgt. De visie van Beweging 3.0 sluit goed aan op die van Abrona, aangezien Beweging 3.0 een organisatie is die graag meebeweegt met de vraag en behoeften van de klant, en dit in deze situatie wil realiseren door middel van een samenwerkingsverband met Abrona.

Vanuit Beweging 3.0 wordt nachtzorg geleverd en indien nodig verpleegkundige ondersteuning. Verder proberen wij het stukje kennis en kunde dat wij als organisatie bezitten op het gebied van de ouderenzorg te delen en over te dragen aan de medewerkers van Abrona. Anderzijds leren wij, als Beweging 3.0, weer veel van het team en de bewoners van Abrona.