Provincie Limburg

drs. J.W.M.M.J. Hessels waarnemend burgemeester van de gemeente Echt-Susteren

De heer drs. J.W.M.M.J. Hessels waarnemend burgemeester van de gemeente Echt-Susteren

De Gouverneur, de heer L.J.P.M. Frissen, heeft de heer drs. J.W.M.M.J. Hessels met ingang van 1 juli 2011 aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Echt-Susteren. De heer Hessels was tot voor kort lid van Gedeputeerde Staten van Limburg en daarvoor lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Het besluit is genomen in goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Echt-Susteren. De waarneming door de heer Hessels zal voortduren tot aan de komst van een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester. Hare Majesteit de Koningin heeft de huidige burgemeester van de gemeente Echt-Susteren, de heer D.A.M. Akkermans, met ingang van


1 juli 2011 benoemd tot burgemeester van de gemeente Eijsden-Margraten. De benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Echt-Susteren zal binnenkort worden opgestart. Naar verwachting zal de nieuwe burgemeester zijn werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2012 kunnen oppakken.

De heer drs. J.W.M.M.J. Hessels was vanaf 2009 lid van het College van Gedeputeerde Staten van Limburg. Van 2002 tot 2009 was hij lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal. De heer Hessels is 46 jaar en lid van het CDA.