UMC St Radboud


Roparun brengt enkele miljoenen op voor kankerbestrijding 27-06-2011

De Roparun heeft dit jaar meer dan 4,9 miljoen euro opgebracht voor de kankerbestrijding. Dat is drie ton meer dan vorig jaar. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld. 275 teams deden dit jaar mee. Per team leggen acht lopers een afstand af van 520 km tussen Parijs en Rotterdam, ondersteund door fietsers, chauffeurs, cateraars en masseurs.

Running Nijmegen

Een van de deelnemende teams was Running Nijmegen, dat afgelopen jaren bijzondere bijdragen leverde aan voorzieningen voor kankerpatiƫnten van het UMC St Radboud. In het bijzonder voor kinderoncologie. De komende drie jaar verbindt het Radboud dan ook zijn naam aan dit team. Het heet voortaan Radboud Running Nijmegen. Vanaf september gaat het team onder deze naam lopen. In de teamkleding wordt dan het logo vermeld van `Lopen voor nieuw leven'.

`Lopen voor nieuw leven' is een project van het UMC St Radboud dat onderzoek doet naar voorkomen van erfelijke kanker. Dit kan voor het kankeronderzoek een doorbraak vormen. Ook richt het onderzoek zich op voorkomen van ziektes, complicaties bij bestaande ziektes en op problemen bij zwangerschap.