UMC Utrecht


Calamiteitenhospitaal UMC Utrecht open

Vanochtend is het Calamiteitenhospitaal in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) opengegaan voor de opvang van de slachtoffers van de brand in zorgcentrum De Geinsche Hof in Nieuwegein. Er worden tussen de 30 en 50 slachtoffers opgevangen. Over de aard van de verwondingen is nog niets te zeggen.

Het Calamiteitenhospitaal, gehuisvest in het UMC Utrecht, is een unieke voorziening voor de onmiddellijke opvang van slachtoffers onder bijzondere omstandigheden. Het is een samenwerkingsplatform van Defensie (Centraal Militair Hospitaal) en het UMC Utrecht, waar de uitzonderlijke situatie tot de norm verheven is en voorbereiding op rampen en grootschalige opvang dagelijkse routine.

De combinatie met een groot academisch ziekenhuis, een militair ziekenhuis, een traumacentrum en het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) biedt niet alleen de infrastructuur, maar ook de benodigde expertise die in dit soort situaties vereist is.

Voor meer informatie over het Calamiteitenhospitaal, zie: http://www.umcutrecht.nl/subsite/Calamiteitenhospitaal maandag 27 juni 2011