Productschap Vis



Stellendam als economisch centrum visserij (persbijeenkomst)


01 jul 2011, Stellendam

Stellendam, juni 2011 - Op vrijdag 1 juli 2011 om 10.30 uur wordt in Stellendam (gemeente Goedereede) een persontvangst georganiseerd, voorafgaand aan Vlaggetjesdag Stellendam en de Dag van de Nederlandse Zeevisserij op de daaropvolgende zaterdag.

De visserij is vanouds verbonden aan de gemeente Goedereede. Visserij vormt een van de belangrijkste economische activiteiten van de gemeente. De kern wordt gevormd door ruim 25 zeegaande kotters, die vooral gespecialiseerd zijn in de vangst van platvis, waarvan tong en schol de hoofdsoorten vormen. Rondom deze visserijbedrijven hebben zich toeleveranciers en afnemende bedrijven gevestigd. Binnen de relatief kleine gemeente Goedereede zijn in de visserij en aanverwante bedrijven meer dan 700 mensen werkzaam.

Wij nodigen u uit aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst. Om 10.30 uur wordt u verwelkomd bij de Visserijschool. Om 10.45 start de bijeenkomst met een presentatie over de visserij: `waar komen we vandaan, waar staan we nu en waar gaan we naar toe?'. Vervolgens zullen diverse visserijondernemers tijdens een paneldiscussie uiteenzetten welke activiteiten worden ontplooid, welke uitdagingen zij voor staan en welke successen zijn geboekt.

Aansluitend wordt het `Plein van de Toekomst' bezocht, waar verschillende bedrijven als toeleverancier uit de gemeente zich presenteren.

Om 12.15 uur wordt ingescheept aan boord van de OD-1 voor een vaartocht op het Haringvliet.

Aan boord van het schip kunt u ondertussen genieten van een drankje en hapje. Er bestaat volop gelegenheid voor gesprekken met visserijondernemers en toeleveranciers. Naar verwachting zal het vissersschip rond 13.30 uur aanmeren aan de kade van Stellendam.

Pers kan zich aanmelden bij Agnes Leewis van het Productschap Vis, telefoon tel. 06-47057466