Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht, 27-06-2011

Verdachten aangehouden voor brandstichting (zie persbericht Brandstichting dd. 6 juni jl.)

AMERSFOORT De politie heeft twee 20-jarige Amersfoorters aangehouden op verdenking van brandstichting en een poging daartoe bij geparkeerde autos op de Meridiaan.

De politie kreeg op 6 juni rond 01.25 uur de melding dat op deze locatie een voertuig in brand stond. Ter plekke troffen agenten inderdaad een brandend voertuig aan. Bij een andere auto was een ruit vernield en hierin werden benzineresten aangetroffen.

In samenwerking met de recherche verrichtte de wijkagent uitgebreid buurtonderzoek. Op basis hiervan kwamen de verdachten in beeld. Beide verdachten werden op 14 juni aangehouden. Zij zitten in voorarrest. Het onderzoek wordt voorgezet.

Insluiping

ACHTERVELD De politie is op zoek naar getuigen van een insluiping die plaatsvond op zondagmiddag.

Omstreeks 15.40 uur kreeg de politie een melding van een insluiping in een woning aan de Hessenweg. Op het moment dat de 89-jarige bewoonster terug kwam van het toilet, zag zij een man de kamer verlaten. Toen zij vroeg wat hij kwam doen, vertelde hij een smoes. Even later merkte de vrouw dat haar portemonnee weg was.

Signalement:


- man


- 30-40 jaar


- 1.75 meter


- tenger postuur


- onverzorgd uiterlijk


- donkere kleding


- sportschoenen

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Brand

AMERSFOORT In de nacht van zondag op maandag was er een brand, de politie is op zoek naar getuigen.

Rond 01.15 uur kreeg de politie een melding van een brand aan de Maanlander. De brandweer bluste de brand, wat een hoop afval bleek te zijn. Bij de brand zijn ook twee autos beschadigd. De politie heeft de brand in onderzoek.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.