Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 27-06-2011

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 20.05 uur een man in de omgeving van de Weerdsingel Oostzijde lopen. De agenten herkenden de man als fietsendief en bleven hem een stukje volgen. Op het Smakkelaarsveld bleef de man bij een fiets stilstaan. Na verloop van tijd zagen de agenten dat de man de fiets uit een rek pakte en er mee wegreed. De agenten grepen in en hielden de 45-jarige man uit Utrecht aan.

Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De fiets werd in beslag genomen. Toen de agenten teruggingen naar de plek waar de fiets was weggenomen, om te kijken of er mogelijk nog een opengebroken slot lag, zagen zij en vrouw lopen die op zoek was naar haar fiets. Het bleek de fiets te zijn die net gestolen was. De vrouw kreeg haar fiets terug.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de C. H. Letschertweg ontstond zondagmiddag een aanrijding tussen twee autos. Eén bestuurder raakte gewond.

Omstreeks 14.20 uur stond een 56-jarige vrouw uit Nieuwegein op de C.H. Letschertweg voor het verkeerslicht te wachten. Plotseling werd de vrouw van achteren aangereden door een

44-jarige automobilist uit Nieuwegein. De Nieuwegeiner had vermoedelijk te laat in de gaten dat de vrouw voor hem stilstond. Door de aanrijding raakte de 44-jarige man gewond en moest uit zijn auto bevrijd worden. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.