Natuurmonumenten maakt ambities bekend

Persbericht van Vereniging Natuurmonumenten

Voor Natuurmonumenten staat er deze weken veel op het spel. Het kabinet wil fors bezuinigen op de natuur in Nederland. Natuur is schaars en wordt nog verder ingeperkt door staatssecretaris Henk Bleker (Natuur). De voornemens van het kabinet gaan flink pijn doen en zullen voor mens en natuur voelbaar zijn.

Vooruitlopend op het nota-overleg van maandag 27 juni, waar de Tweede Kamercommissie EL&I met de staatssecretaris praat over het natuurbeleid, maakt Natuurmonumenten vrijdag haar ambities bekend. Zij biedt hiermee een handreiking. ,,Neem langer de tijd voor de realisatie van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en je bespaart jaarlijks tot vijftig procent op de kosten", zegt algemeen directeur van Natuurmonumenten Jan Jaap de Graeff.

Natuurmonumenten nodigt de pers uit voor een presentatie en een toelichting door Jan Jaap de Graeff, in het kader van een persbriefing op vrijdag 24 juni om 11.00 uur in Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag. De algemeen directeur zal verder ook vragen beantwoorden over andere actuele onderwerpen.




Razende Robot Reporter