Gemeente Breda

22jun
500 jaar Wolfslaar
Landgoed Wolfslaar bestaat 500 jaar. Een verjaardag die gevierd wordt. En hoe! Op maandag 27 juni, 16.30 uur vindt de officiële heropening van Wolfslaar Restaurant plaats. Ton Pinxten, directeur van Landgoed Wolfslaar en Wethouder Bob Bergkampverrichten de feestelijke heropening die tevens het begin van de Week van 500 jaar Wolfslaar inluidt. In deze week is er tot en met zondag 3 juli een programma met allerlei activiteiten: van natuur, historie, sport, spel, cultuur tot smaak. Met de Week van 500 jaar Wolfslaar wil de organisatie het mooie natuurgebied van Breda en alle voorzieningen die er zijn onder de aandacht brengen bij een breed publiek.

Ondernemers en organisaties van binnen en buiten het gebied Wolfslaar werkten de afgelopen maanden samen aan een aantrekkelijk programma voor de Bredanaars en bezoekers van elders.

Word vriend van Wolfslaar

Bij de feestelijke heropening van Wolfslaar Restaurant start tegelijkertijd een bijzondere actie in de stad om het moois in het groene Breda in stand te houden. De wethouders Bob Bergkamp, Wilbert Willems en Cees Meeuwis geven samen met Ton Pinxten van Landgoed Wolfslaarhet startsein voor de actie `Word Vriend van Wolfslaar'. De vriendschap kan van alles zijn: van een helpende hand tot het adopteren van een stukje groen. Of bijvoorbeeld het adopteren van een van de fraaie beelden van de steenuil. Deze beelden markeren vanaf de Week van Wolfslaar, dankzij de medewerking van Staatsbosbeheer, een speciale wandelroute door Wolfslaar. Het gaat dan niet om adopteren in de zin van 'eigenaarschap' maar in de vorm van betrokkenheid tonen, werkzaamheden uitvoeren of in geval van bedrijven, in de vorm van een schenking waarbij de naam van deze bedrijven verbonden wordt aan Wolfslaar.

Programma

Tijdens de week pakt de organisatie uit met een uitgebreid programma. Van verschillende wandel- en fietstochten, een informatie- en smaakmarkt, een roofvogelshow, een voetbaltraining, een clinic beach-volleybal, jeu-de boules wedstrijd voor jong en oud, een culinair programma en een open dag voor het Wolfslaar Restaurant, boerengolf, een Duurzaamheids Café, een prestatieloop, een wedstrijd voor amateurfotografen en nog veel meer. Ook is Wolfslaar gastheer voor een slotbijeenkomst van Brabantse bestuurders rond een succesvol provinciaal project voor natuur- en milieueducatie.


* Bijgevoegd: het complete programma

Breda, 22 juni 2011
Attachment Grootte
programma_500_jaar_wolfslaar.pdf... 347.43 KB
Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.
22jun