Gemeente Ede

zaterdag, 25 juni 2011

Trailwalker 2011 van start

Op zaterdag 25 juni om 10.30 uur gaf burgemeester Cees van der Knaap van Ede het startschot voor de Oxfam Novib Trailwalker 2011. 112 teams, waar onder vier teams vanuit de gemeente Ede, vertrokken vanaf landgoed Hoekelum voor een tocht van 100 kilometer in 30 uur. De route loopt bijna volledig over Edes grondgebied. De deelnemende teams zamelen met deze prestatie geld in voor onderwijsprojecten van Oxfam Novib, met name in Birma/Myanmar.

De burgemeester en Farah Karimi, algemeen directeur Oxfam Novib, benadrukten bij de start dat de Trailwalker alleen mogelijk is gemaakt dankzij de hulp van vrijwilligers uit het hele land. Elk checkpoint wordt bijvoorbeeld bemand door leden van Scouting Nederland, waar onder ook groepen uit Ede. De route is tot stand gekomen met medewerking van grondeigenaren: Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Nationaal Park De Hoge Veluwe, Geldersch Landschap en Defensie.

Volg de teams

De hele tocht is via foto´s, filmpjes en Twitterberichten te volgen via de website www.trailwalker.nl. Hier kunt u ook zien waar de wandelteams zich bevinden.

Gezellig finishterrein

Op zondag 26 juni bereiken de teams de finish op landgoed Hoekelum. Het hele terrein is vanaf 9.00 uur ingericht als gezellig festivalterrein, met onder andere smoothies en vers fruit van Zomer&Winter en een stand van Ede Fairtrade.

Stadstas

Alle deelnemers, supportteams en vrijwilligers krijgen van de gemeente Ede een gevulde stadstas bij de finish. Deze tas, met tekeningen van Roel Meertens, is volledig Fair Trade en maatschappelijk verantwoord geproduceerd en gevuld met presentjes van onder andere Cinemec, Nationaal Park De Hoge Veluwe en het Veluws Bureau voor Toerisme. Bloemenveiling Plantion schenkt bloemen aan alle teams.