Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Lochem - Politie tevreden over rijgedrag motorrijders TT  |
|     |Assen                                                     |

Videosurveillanten van de politieregio's Twente, IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland hebben op vrijdag en zaterdag 25 juni toezicht uigeoefend op excessief rijgedrag van motorrijders, onderweg naar en op de terugweg van de TT in Assen. De politie is heel tevreden over het gedrag van de motorrijders.


Videosurveillanten van de drie politieregio's hebben beide dagen verkeerstoezicht gehouden. Naar aanleiding van de hoeveelheid geregistreerde overtredingen, gepleegd door TT-gangers in 2010, werd de nadruk van de surveillance gelegd op de provinciale weg N332 (Raalte-Holten-Lochem).


Tijdens beide controledagen werd in de middag- en avonduren gecontroleerd. Het aantal passerende motorrijders was zeer beperkt. De mogelijke reden hiervoor was de afsluiting van de N332 ter hoogte van Holten en/of het slechte weer. Verder is gebleken, dat het overgrote deel van de motorrijders zich behoorlijk goed aan de verkeersregels hield.


De resultaten:

- 15 x overschrijden dubbele doorgetrokken streep (motoren)
- 8 x overschrijden max. snelheid met meer dan 30 km/h; hoogste (gemiddelde) snelheid 125 i.p.v. 80 km/h (motoren)
- 1 x slecht leesbare kentekenplaat (motor)

- 1 x handheld bellen (automobilist)

- 1 x negeren rood licht (motor)

- 1 x rechts inhalen over de vluchtstrook (motor)


Eén motorrijder wordt aangemeld voor de EMG (Educatieve Maatregel Gedrag) i.v.m. het herhaaldelijk negeren van dubbele doorgetrokken streep. Ook reed hij met een snelheid van 125 i.p.v. 80 km/h en had zijn motor een slecht leesbare kentekenplaat waarvoor hij bekeurd is. In de aanmelding wordt ook vermeld, dat hij herhaaldelijk kleefde ten opzichte van zijn voorgangers. (de aan deze motorrijder uitgereikte boetes zijn verwerkt in het overzicht hierboven)


Einde bericht


-----------------------

(





(



---- --