Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Dag van het Park 26 juni in Gorechtpark (persbericht 025, 2011)

Van âdoeparkâ naar âsport- en cultuurparkâ
Op zondag 26 juni vindt er (vanaf 12.30 uur) in het Gorechtpark in Hoogezand voor de vierde keer een groot spektakel plaats, de Dag van Het Park 2011, georganiseerd door de stichting Natuur en Milieueducatie.

De Dag van het Park heeft zich een vaste plaats op de agenda verworven als jaarlijks terugkerend evenement met veel verschillende sportieve onderdelen. Dit jaar komen hier, door samenwerking met Het Kielzog, ook zang, dans en knutselactiviteiten bij. Op deze manier worden sport en cultuur met elkaar verbonden en zal het hele park gevuld zijn met wandklimmen, kanovaren, boogschieten, worden kinderen geschminkt, gaat de scouting weer een aantal spectaculaire routes hoog en laag door de bomen maken en staan er onderdelen gepland van âsoccer-cityâ met muziek. Rondom de grote heuvel zal Het Kielzog een aantal tenten inrichten voor muziekoptredens en met activiteiten op het gebied van beeldende vorming.

Nieuwe afdeling IVN
Het NME (Natuur- en Milieu Educatiecentrum) maakt van deze dag gebruik voor de introductie van een nieuwe afdeling van IVN Nederland (Natuur- en Milieueducatie) in onze gemeente. Het doel van deze nieuwe afdeling is een breed publiek van volwassenen en kinderen te betrekken bij natuur, milieu en landschap in en rondom de gemeente Hoogezand-Sappemeer.Â

Start
De start van het evenement zal bestaan uit een skatetocht rond de kanovijver die om 12.30 uur begint. Deze tocht wordt mede georganiseerd door Hardrijvereniging Borgercompagnie. Het is een prestatietocht van 30 minuten, waarbij het er om gaat zoveel mogelijk rondjes te skaten.Â

De gemeente hoopt dat de verbinding met Het Kielzog nog meer belangstellenden naar het prachtige Gorechtpark lokt, waarbij de mogelijkheden van het park optimaal benut kunnen worden. De term âdoe-parkâ kan breed ingevuld worden door zelf actief meedoen, te kijken of te luisteren naar muziek of bijvoorbeeld te picknicken onder de bomen.