Hollandteelt introduceert nieuwe Nederlandse wortel


Primeur tijdens Flevo Food Festival in Dronten

Dronten, 20110616 -- De wortel is terug van nooit weggeweest. Twee ondernemende boeren uit Dronten hebben de handen ineengeslagen en zijn aan de slag gegaan om innovatieve concepten te bedenken voor een nieuw soort wortel. De twee hebben namelijk oude wortelrassen weer tot leven gewekt. Zo zijn paarse wortelen en zelfs meerkleuren (rainbow) wortelen geteeld. Het Flevo Food Festival in Dronten heeft de primeur van de nieuwe groenteproducten. Van 24 t/m 26 juni is HollandTeelt aanwezig om de wortels aan het grote publiek te tonen en te laten proeven.

Hollandteelt is weliswaar een nieuwe speler op de markt, maar kan nu al als specialist worden gezien in het conceptmatig in de markt zetten van groente voor groothandels, retail, foodservice, cateraars en horeca. Het bedrijf uit Dronten levert innovatieve Hollandse groenteproducten voor de wok,  magnetron of de barbecue. Hollandteelt wil mensen laten proeven wat echte smaak is. Topper: `Het is algemeen bekend dat we in Nederland een vrij vlakke smaak hebben. In het buitenland is een veel bredere smaak van zoet naar zout en van bitter naar zuur. In Nederland is die marge heel krap en dat is jammer. Door nieuwe concepten te ontwikkelen, waarbij de smaak en kleur optimaal naar voren komen, willen we groenten op een positieve wijze onder de aandacht brengen.’

Zintuigen opschudden

De groenten van Hollandteelt zijn volgens mede-eigenaar Harold Zondag een must voor wie zoekt naar meer kleur, smaak en variatie op het bord. `Wij telen diverse groenten op eigen grond. Dat doen we met passie en verstand van zaken. Ons doel is zintuigen op te schudden en doordachte en innovatieve groenteproducten te presenteren. Deze zijn niet alleen bijzonder smaakvol, maar ook erg gezond.’

Wokpeen

De vernieuwende groenteconcepten worden in eerste instantie aangeboden aan retailers, industrie en foodservice. Maar dat betekent natuurlijk ook dat de consumenten binnenkort in de supermarkt, het restaurant of de groenteboer unieke producten Hollandteelt ziet liggen. Martin Topper is ook mede-eigenaar van Hollandteelt en erg enthousiast over de nieuwe groenteconcepten die samen met Het Foodatelier zijn bedacht. `Wat dacht je van wortelmuesli, wokpeen of wortelwafels’, vertelt hij trots. `Allemaal even lekker en gezond.’ Voorlopig ligt de eerste focus van Hollandteelt op het ontwikkelen van producten met wortel, maar er zijn ook al ideeën voor bietjes.

Wie de nieuwe wortelproducten van Hollandteelt zelf wil zien en proeven is van harte welkom op het Flevo Food Festival. Daar worden ze ter plaatse bereid en gepresenteerd. De entree is gratis.

Hollandteelt