Zomer Spektakel Benthuizen - 24 & 25 juni 2011


BENTHUIZEN, 20110609 -- In het centrum van Benthuizen vieren wij dit jaar alweer voor de 5e keer het begin van de zomer met een groots evenement boordenvol entertainment. Een 2 dagen lang gratis toegangelijk zomers spektakel met optredens van diverse bands, sportdemonstraties, een schitterende bruidsshow, kermisattracties, een braderiemarkt en voor de kinderen o.a. de minidisco, luchtkussens, rodeostier en suikerspinnen.

Het Zomer Spektakel start op vrijdag 24 juni 2011 om 19:00 met de officiële opening waarna de band XiniX met bekende stevige rocknummers de spits mag afbijten op het podium.  Rond 20:30 verwachten wij alle lopers van de Benthuizer Avondvierdaagse binnen te halen onder begeleiding van T.T.H. uit Hazerswoude. Na het oplaten van ettelijke honderden ballonnen waarbij een mooie door Hijdra gesponsorde prijs te winnen is treden de bands Lekker en o'Nine op.Ondertussen draait de kermis op volle toeren.

 19:15 - 20:30 XiniX : XiniX is niet onbekend in de regio. Ze speelden onder andere al in bekende muziekcafé's zoals "De Paap", "Het Paardcafé" en "Lokaal Vredebreuk" en ook in  Zoeterwoude en Benthuizen hebben ze al meerdere malen succesvol op de planken gestaan.

 21:00 - 22:00 o'Nine : De "jonge honden" van o'Nine spelen super strak de leukste Rock Covers met een eigen twist! Frontman Casper Oudshoorn weet het publiek elke keer weer in extase te brengen met zijn charismatische stemgeluid.Het repertoire is afgestemd op het direct eropvolgende optreden van de band Lekker dus het gaat één groot "Top 100 Allertijden aangevuld met nieuwe hits" spektakel worden.

 22:00 - 20:00 LEKKER : LEKKER staat bekend als de ultieme feestband! Met een stevig repertoire van top 100 allertijden covers, geeft lekker een onvervalste rock-show waar de vonken vanaf vliegen. Met name zangeres Gonny heeft een stem die Anouk nog van het podium zou blazen, dus: wees voorbereid !!

Zowel grote podia zoals tentfeesten, strandparty’s en o.a. in voor- programma’s van Rowwen Heze, Van Dik Hout, Pater Moeskroen, als kleine zalen, bruiloften, bedrijfsfeesten en kroegen, veranderen in een zingende, stampende en vooral meezingende feestmassa !!

 Zaterdag 25 juni gaat het om 10:00 uur weer verder met een optreden van De Troubadours uit Koudekerk a/d Rijn. Uiteraard onder het genot van gratis koffie en koek.

De braderiemarkt is er van 10:00 tot 16:00 uur en tussen het snuffelen in de kraampjes door kunt u kijken naar de turndemonstratie van de N.A.S. om 11:00 en de boksdemonstratie van de Vermeulen Boks Vereniging om 13:00 uur.

 Om 12:00 uur begint de bruidsshow, georganiseerd door Fleur Magnifique. Ieder jaar geeft Fleur  Magnifique een schitterende show weg met ambachtelijk gemaakte bruidsboeketten, die door haar 'klanten' in eigen bruidskleding wordt getoond. Alles in de juiste sfeer en verhouding, tot een harmonieus samenspel. Op het podium  laten de modellen en  Fleur  Magnifique zich van haar beste kant zien. Tijdens dze show worden allerlei verschillende stijlen bloemwerk getoond. Van klassiek tot hip en van uitbundige bloemboeketten tot simpele maar mooie arrangementen.

 Steelhorse & The Dutch Country and Western Dancers staan tussen 13:20 en 15:30 op het podium met "dansbare country muziek met een knipoog".  Troubadour Henk de Geus vermaakt het publiek onder etenstijd met zijn unplugged optreden waarna rond 21:00 het Zomer Spektakel afgesloten zal worden met een optreden van de band  Trots!

 Natuurlijk is er voor de kinderen ook meer dan genoeg te doen en te zien. Naast de kermis, de luchtkussens en de rodeostier staat er om 16:00 een minidisco op het programma en loopt er hele maffe clown rond die werkelijk alles kan! En als papa en mama zich tegoed doen aan een stevige hap dan storten zij zich op de patat of de poffertjes. Tussen de optredens door zal de organiserende stichting Benthuizen Organiseert het rad van Fortuin spelen waarbij u voor een klein bedrag kans maakt op mooie prijzen.

 10:00 - 11:30  De Troubadours : Het Hazerswoudse mannenkoor " De Troubadours" is opgericht in januari 2005, de muzikale leiding is in handen van Hans Kortekaas.

Niet alleen het plezier van het zingen staat centraal, maar ook het publiek laten genieten van het repertoire is een belangrijk uitgangspunt. Het repertoire bestaat uit een kleurrijk palet van vooral Nederlandstalige liederen. Van zeemanslied tot André Hazes kunt u verwachten tijdens een optreden.

 13:30 - 15:30  Steelhorse & Dutch Country and Western Dancers : Steelhorse brengt "dansbare country muziek met een knipoog". Niet alleen country maar ook populaire muziek die er  tegen aan leunt... Of zoals Mary B (leadzang) zegt: "als wij het zingen klinkt het country".

Mary B en Arthur zijn ook wel bekend als feestduo Marijke en die Kale!!! Maar in de formatie Steelhorse gaan zij terug naar hun roots... de country music! In de afgelopen jaren waren zij op vele grote festivals door heel Europa. En nog steeds treden zij regelmatig op in het buitenland. Samen met de countrydansers laten zij u  proeven van de sfeer van country muziek en dans en misschien leert u wel een linedance tijdens één van hun optredens...

Bij hun optredens komen de "traditionals" voorbij maar ook recente country muziek.

 21:00 - 24:00  Trots : Trots is puur, verrassend en een van de beste coverbands van Nederland!! Met een repertoire van Engelstalige pop- en rocknummers en vooral ook dansbare  muziek is een avond Trots altijd een geweldige ervaring. Een optreden van Trots betekent meezingen, dansen en genieten van een band die muziek maakt in de meest pure vorm, met veel 3 stemmige zang. Verrassende nieuwe nummers van The Killers, Jason Mraz, Bruno Mars, Mika, Justin Timberlake en John Mayer worden afgewisseld met klassiekers van Robbie  Williams, Queen, Blof, The Police en U2.

Trots bestaat uit zanger Kelly, gitarist Michiel, drummer Bart en bassist Berry. Trots heeft in het verleden vele grote optredens gedaan voor duizenden mensen, zoals onder andere op Sweelpop, Schager Popweekend, diverse grote discotheken, vele feesttenten en in diverse voorprogramma's van bijvoorbeeld Blof, De Dijk, VanDikHout, Clouseau, Rowen  Heze, Andre Hazes en vele anderen. Naast de grote optredens kun je Trots ook vinden in de grotere cafe's zoals onder andere de Heren van Amstel in Amsterdam en de Tuin in Rotterdam (waar de band wordt gezien als een van de beste live-acts).

 U leest het; er is genoeg te beleven en wij hopen u dan ook te mogen verwelkomen op ons Zomer Spektakel Benthuizen. Meer informatie kunt u vinden op onze website www.zomerspektakel.com.





Stichting Benthuizen Organiseert