Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws

Duidelijkheid nodig over schimmige deal MuzyQ

24-06-2011 * Op aandringen van onder meer de SP moeten wethouders Asscher en Gehrels openheid geven over hun betrokkenheid bij het debacle rond MuzyQ. Aanvankelijk gaf wethouder Gehrels aan dat stadsdeel Oost hiervoor verantwoordelijk is en de gemeente nauwelijks een rol had. Nu blijkt dat er wel degelijk vanuit de gemeente actief gestuurd is op de aankoop van MuzyQ en het beëindigen van de exploitatie.
Laurens Ivens
Eerder bleek al dat wethouder Asscher zich actief bemoeid had met het weigeren van de melding bij de EU dat de aankoop van MuzyQ wel eens oneerlijke staatssteun kon zijn. Deze brief lekte dankzij GeenStijl uit. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Deze actieve rol van de wethouder had hij ook aan de gemeenteraad moeten melden. Nu schreef hij een brief die in de deelraad tot veel commotie leidde, maar niemand kon hem hierop aanspreken omdat de gemeenteraad er niet van op de hoogte was. Dit maakte de deal rondom MuzyQ al schimmig."

Uit een uitgelekte brief deze week bleek bovendien dat het stadsbestuur heeft ingestemd met het opkopen van MuzyQ door het stadsdeel en daar enkele voorwaarden heeft verbonden. Ivens: "Juist door af te dwingen dat de exploitant geslachtofferd zou worden, loopt de gemeente alleen maar een groter financieel risico. Wethouder Gehrels ontkende vorige week nog dat de stad betrokken was bij de aankoop van het pand. Het tegendeel blijkt nu waar. Ze heeft ons op het verkeerde been gezet. Alleen doordat er nu een brief is uitgelekt weten we waar we aan toe zijn."