Gemeente Grave

Onderwerp
Koninklijke Onderscheiding in Grave

Vrijdag 24 juni 2011 is burgemeester Sjoukje Haasjes aanwezig bij de opening van het Graafs Museum in de Hampoort om o.a. aldaar een Koninklijke onderscheiding uit te reiken. De decorandus zal worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau ter gelegenheid van de officiële opening van het uitgebreide Graafs museum.
De onderscheiding wordt uitgereikt aan de heer H.J.L. Peters, Schuttersweg 22 te Gassel (72 jaar).
Reden van onderscheiding
De activiteiten van de heer Peters en zijn inzet op met name cultuurhistorisch terrein wat ten goede komt aan de samenleving.
Als bestuurslid van de Stichting Graeft Voort heeft de heer Peters van 2001 - 2006 het initiatief genomen tot de verbouwing van de historische Hampoort in Grave tot museum. Hij heeft de hele bouw geïnitieerd, voorbereid en begeleid tijdens de uitvoeringsfase. Van 2006 tot 2009 was hij voorzitter van de Stichting Graeft Voort en van 2008 tot heden was hij als bouwkundig adviseur betrokken bij de uitbreiding van het Graafs museum. Hij heeft de gemeente veel werk uit handen genomen en ervoor gezorgd dat er een museum met depot is gerealiseerd met een minimum aan gemeentelijke gelden.
Van 2003 tot heden is hij lid van de Monumenten Advies Commissie van de landelijke stichting Menno van Coehoorn. Hierbij heeft hij in belangrijke mate bijgedragen aan diverse projecten.

---