20 diëten beoorde eld door 22 dieetexperts

Persbericht van Weight Watchers

Met de zomer voor de deur hebben 22 dieetexperts 20 diëten onder de loep genomen dat leidde tot interessante resultaten

Breda, 23 juni 2011 - In het recent onafhankelijk Amerikaans onderzoek door 22 dieetexperts bestaande uit voedingsdeskundigen, diëtisten, cardiologen en diabetesonderzoekers werden scores gegeven in 7 verschillende categorieën, waaronder gewichtsverlies op korte termijn, gewichtsverlies op lange termijn, gemak om te volgen, voedingswaarde en de mogelijkheid om diabetes en hartziekten te voorkomen of te bestrijden. Uit dit rapport, dat diëten rangschikt van goed naar slecht, blijkt dat van alle 20 diëten de Weight Watchers methode het meest effectief is om gewicht te verliezen. Deze methode is gebaseerd op het aanleren van een gezond voedingspatroon, beweging, gedragsverandering en groepssteun. Naar aanleiding van dit onderzoek hebben de dieetexperts de effectiviteit erkend van de Weight Watchers methode waarbij de consument niet alleen op korte maar ook op lange termijn een succesvol gewichtsverlies behaalt.

Het Weight Watchers programma benadrukt de noodzaak voor een gezond en gebalanceerd eetpatroon bestaande uit hoogwaardige voedingsmiddelen zoals groenten en fruit, eiwitrijke en vezelrijke voedingsmiddelen. Dit zijn dé essentiële voedingsmiddelen om op een gezonde, verantwoorde en op lange termijn gewichtsverlies te behalen. Het is wetenschappelijk bewezen dat, wanneer men het Weight Watchers programma volgt, het risico op obesitas gerelateerde ziektes zoals diabetes type 2, hartziektes, beroertes, hoge bloeddruk en sommige types van kanker wordt verlaagd.

"Naast de continue wetenschappelijke studies die Weight Watchers zelf uitvoert, onderstreept dit onafhankelijke onderzoek nog maar eens de effectiviteit van onze benadering van gewichtsverlies", bevestigt Jeanine Lemmens, CEO Weight Watchers Benelux. "Een van de redenen waarom ons programma zo succesvol is, is omdat het mensen begeleidt naar een gezond eetpatroon met heerlijke en gezonde voedingsmiddelen. Het is een eenvoudige en betaalbare oplossing om een gezond gewicht te behalen, een gezondere levensstijl aan te nemen en te blijven genieten van het leven. Met de zomer in aantocht zijn deze resultaten het bewijs dat men met behulp van het Weight Watchers programma op een gezonde en verantwoorde manier toch "bikini klaar" kan worden."

Weight Watchers in Nederland
Weight Watchers International, Inc. werd opgericht door de Amerikaanse Jean Nidetch in 1963. Vandaag is Weight Watchers de grootste afslankorganisatie ter wereld met een netwerk van filialen in 40 landen. Het succes van Weight Watchers is gebaseerd op een combinatie van voedingstechnisch advies en een sociale groepsinteractie via wekelijkse cursussen.

In Nederland vond de eerste Weight Watchers cursus plaats in 1974. Nu komen er wekelijks 17.000 cursisten samen tijdens een van de 300 Weight Watchers bijeenkomsten in heel Nederland, waar ze gezonde eet- en leefgewoonten aanleren.

"Een gezonde geest in een gezond lichaam" is niet zomaar een oud gezegde. Bij Weight Watchers is het een levensmotto om een gezonder en daardoor voller en rijker leven te gaan leiden.

Voor meer informatie over Weight Watchers kunt u terecht op www.weightwatchers.nl

*

Links:
http://www.weightwatchers.nl



Razende Robot Reporter