Hoefnet

Nieuws

Salland: Jan de Boer op voorsprong

24-06-2011

Titelverdediger Jan de Boer heeft in het NK en Pony Driving Salland een voorsprong genomen op zijn concurrenten. De vierspanrijder uit De Vecht won vanmiddag de dressuur en gaat daarmee voorlopig aan de leiding. Bram Chardon werd tweede, voor Jozsef Dobrovitz jr.

Rijpen

De Boer scoorde met zijn vierspan Welsh pony's 43,90 strafpunten en was na afloop heel blij: "Ik heb een zeer gewaagde proef neergezet en goed voorwaarts gereden. Volgens bondscoach Ad Aarts heb ik nog nooit zo'n goede proef gereden!"
De Boer mikt naast het behalen van de nationale titel ook op een startplaats voor het WK, dat eind september in Lipica wordt verreden. In de voorbereiding hierop had Jan een andere pony in zijn achterspan gezet: "Ik heb Jumanji sinds Greven 2009 met rust gelaten en dit heeft hem enorm veel goed gedaan. Ik heb hem anders voorbereid en dat heeft zijn vruchten afgeworpen," vertelt De Boer die momenteel maar liefst zeven pony's in training heeft voor het WK.
Bram Chardon volgt op enige afstand met 47,23 strafpunten. Derde beste Nederlander is Jannes Kinds op de voorlopige negende plaats.

Marathon wordt scherprechter

Morgen staat de deelnemers een prachtige marathon te wachten door de Sallandse bossen. Na ruim negen kilometer draf-en staptraject komen de deelnemers op het hoofdterrein aan de voet van de Lemelerberg. Parcoursbouwers Johan Jacobs en Daan van Dijk hebben acht schitterende bouwwerken neergezet waarin het nodige wordt gevraagd van de deelnemers en hun pony's. De marathon van het NK en de derde editie van Pony Driving Salland belooft een prachtig spektakel te worden waar iedereen die de pony mensport een warm hart toedraagt absoluut van de partij moet zijn!

De marathon start om 09.20 uur met voorrijder Remco Tutert. De tweespan ponyrijder wordt om ca. 10.25 uur in de eerste hindernis verwacht. De laatste deelnemer passeert om ca. 17.10 uur de finish van de marathon.

Klik hier voor de uitslagen.

Zie het origineel