Gemeente Brummen


Brummens boekwerk naar zusterstad Koriyama

(Oorspronkelijke publicatie datum: 24-06-2011)

Marleen Giesselbach en burgemeester Joosten

Burgemeester Joosten ontving vorige week donderdag uit handen van Marleen Giesselbach uit Eerbeek een boekwerk. Hierin zijn alle bijdragen verzameld van de bijeenkomst die op 29 mei in het dorp Hall plaats vond om medeleven te tonen met de inwoners van Japan in het algemeen en die van zusterstad Koriyama in het bijzonder.

De bijeenkomst op 29 mei maakte duidelijk dat de inwoners van de gemeente Brummen meeleven met de zusterstad Koriyama. Het boek geeft een impressie van deze bijeenkomst. Zo bevat het fotos van de diverse bijeenkomsten die plaats vonden, zoals demonstraties van Japanse sporten, een workshop kraanvogels vouwen en het schrijven van gedichten en andere teksten in een speciaal boek. De gemaakte kraanvogels, het boek en een sfeerimpressie in fotos worden nu door burgemeester Joosten als uiting van de morele steun naar Koriyama gestuurd.

Burgemeester Joosten dankte de organisatoren voor dit initiatief van voormalige gastouders, waarbij mevrouw Marleen Giesselbach een belangrijke rol vervulde. Hoewel de gemeente Brummen de internationale contacten heeft versoberd, heeft Joosten wel laten weten veel waardering te hebben voor inwoners in onze samenleving die op dergelijke positieve wijze aandacht schenken aan onze zustersteden. Mevrouw Giesselbach liet weten dat de komende periode te willen onderzoeken of er met andere inwoners een werkgroep gevormd kan worden die de contacten met inwoners uit onze zusterstad Koriyama kan onderhouden. Heeft u ideeën hierover? Neemt u dan contact op met Marleen Giesselbach. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0313) 65 07 30. Het postadres is Stekelbrem 7, 6961 PN in Eerbeek.