KNHS

Ineke Jansen FEI Para Equestrian Dressage 4* judge 24 juni 2011
ineke jansen jurylid

ERMELO (KNHS) Ineke Jansen (Oirschot) is gepromoveerd tot FEI Para Equestrian Dressage 4* judge. Dat wil zeggen dat de FEI, de internationale overkoepelende paardensportbond, haar kan vragen als jurylid op te treden tijdens alle internationale kampioenschappen, inclusief de Paralympische Spelen in de discipline dressuur aangepast sporten.

De KNHS diende het verzoek tot promotie in bij de FEI, waarna het verzoek razendsnel werd ingewilligd. Jansen (46) voldeed aan alle eisen van de FEI door ondermeer tijdens twee CPEDI 3* wedstrijden in het Belgische Moorsele en het Duitse Mannheim te jureren. Ineke Jansen is ook in de reguliere dressuur actief als jurylid. Ze jureert hier tot en met de lichte tour.

Nederland heeft nu zeven officials voor de discipline dressuur aangepast sporten op de FEI lijst. Vijf driesterren juryleden, een viersterren jurylid (Ineke Jansen) en een vijfsterren jurylid: Hanneke Gerritsen. Gerritsen was in Kentukcy actief als technisch gedelegeerde en is tijdens de Paralympishe Spelen in Londen wederom voor die functie gevraagd.