Witte druivensap, kruiden en cressen, Lekkerânei en Kippenvlees. Deze
Brabantse streekproducten strijden op 20 september in de halve finale
om het lekkerste product van Nederland. De landelijke verkiezing âDe
Smaak van NLâ wordt ook dit jaar weer georganiseerd door Syntens in
samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl.
De aftrap van de wedstrijd is begonnen met regionale voorrondes in alle
delen van het land, waarin foodrecensenten en vakspecialisten de
producten onder de loep nemen. In Zuid-Nederland vond de regionale
voorronde plaats op de HAS in Den Bosch. In totaal zijn negen
foodondernemers uit Zuid-Nederland door naar de volgende ronde, waarvan
er vier uit Brabant komen:
- Heuveleind Groen - De Kreitsberg, Witte druivensap, Zeeland
- PlantLab, Kruiden en cressen, Den Bosch
- Coöperatie Heibloem Eieren, Lekker'nei, Oirschot
- V.O.F. De Walnoothoeve(n), Kippenvlees, Hoeven
Regionale masterclasses
Het winkelende publiek van Nederland krijgt ook een stem, zij kiezen
een publiekslieveling tijdens de proefrondes in de zomer. De gekozen
foodondernemers gaan bovendien door naar de regionale masterclasses,
waar aandacht is voor marketing, afzet en duurzaamheid. Een vakjury
geeft advies op het gebied van presentatie, verpakking, afzetkanaal en
positionering. Deze vakjury bepaalt na de masterclasses welke twee
regionale producten doorgaan naar de finale. Deze producten worden ook
nog eens geproefd tijdens de Food Valley Expo op 13 oktober in Ede.Â
De finale vindt plaats op 22 november.
Alle informatie staat op www.syntens.nl/desmaakvanNL
Syntens