Syntens

Witte druivensap, kruiden en cressen, Lekkerânei en Kippenvlees. Deze Brabantse streekproducten strijden op 20 september in de halve finale om het lekkerste product van Nederland. De landelijke verkiezing âDe Smaak van NLâ wordt ook dit jaar weer georganiseerd door Syntens in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl.

De aftrap van de wedstrijd is begonnen met regionale voorrondes in alle delen van het land, waarin foodrecensenten en vakspecialisten de producten onder de loep nemen. In Zuid-Nederland vond de regionale voorronde plaats op de HAS in Den Bosch. In totaal zijn negen foodondernemers uit Zuid-Nederland door naar de volgende ronde, waarvan er vier uit Brabant komen:

- Heuveleind Groen - De Kreitsberg, Witte druivensap, Zeeland
- PlantLab, Kruiden en cressen, Den Bosch

- Coöperatie Heibloem Eieren, Lekker'nei, Oirschot
- V.O.F. De Walnoothoeve(n), Kippenvlees, Hoeven

Regionale masterclasses
Het winkelende publiek van Nederland krijgt ook een stem, zij kiezen een publiekslieveling tijdens de proefrondes in de zomer. De gekozen foodondernemers gaan bovendien door naar de regionale masterclasses, waar aandacht is voor marketing, afzet en duurzaamheid. Een vakjury geeft advies op het gebied van presentatie, verpakking, afzetkanaal en positionering. Deze vakjury bepaalt na de masterclasses welke twee regionale producten doorgaan naar de finale. Deze producten worden ook nog eens geproefd tijdens de Food Valley Expo op 13 oktober in Ede. De finale vindt plaats op 22 november.

Alle informatie staat op www.syntens.nl/desmaakvanNL