Gemeente Oldambt


Oldambt onderzoekt samenwerking met Chinese stad Yangzhou

College en Universiteit van Yangzhou ondertekenen intentieovereenkomst De gemeente Oldambt en Yangzhou zoeken naar mogelijkheden om een samenwerkingsverband op te zetten. De samenwerking zou er toe moeten leiden dat bestaande ondernemersrelaties met China worden versterkt of dat er nieuwe relaties ontstaan. Beide economieën kunnen daar op termijn de vruchten van plukken. De samenwerking kan vanzelfsprekend ook de basis vormen om te komen tot intensievere samenwerking op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en/of economie. De ondertekening van deze intentieovereenkomst is een eerste stap om de betrekkingen met de stad Yangzhou en de provincie Jiangsu vorm te geven.

De Universiteit van Yangzhou zal in de komende tijd onderzoeken op welke terreinen de gemeente en de Universiteit kunnen samenwerken. De verwachting is dat Oldambt en Yangzhou in het najaar van 2012 een samenwerkingsovereenkomst zullen ondertekenen.

Vandaag zullen Burgemeester Pieter Smit, portefeuillehouder internationale betrekkingen, namens het college van de gemeente Oldambt en Professor Z.G. Qui, vertegenwoordiger namens de Universiteit van Yangzhou, een intentieovereenkomst ondertekenen.

Professor Qui is in het kader van het jaarlijkse Tai Chi/Martial Arts-evenement in de gemeente Oldambt op bezoek. Dit Festival valt op 29 mei. Tijdens het festival zijn er onder meer het Europees kampioenschap Martial Arts en worden er diverse workshops gegeven. Ook de bekende schrijfster Lulu Wang zal op 29 mei een lezing geven en haar boek signeren.

Oldambt, 27-05-2011