Gemeente Oldambt


Jong bezoek bij de gemeente Oldambt

Tweedaagse met wethouders en burgemeester
Wat doet de burgemeester zoal de hele dag? Wat moet ik me voorstellen bij de werkzaamheden van een wethouder? Op deze vragen kunnen zes leerlingen van het Dollard College nu antwoord geven. Zij liepen in het kader van hun maatschappelijke stage twee dagen mee met respectievelijk wethouder Bard Boon, Rikus Brader, Bé Zwiers, Ricky van den Aker en burgemeester Pieter Smit.

Maatschappelijke stage
Met ingang van dit schooljaar moeten alle scholieren in het voortgezet onderwijs verplicht minimaal 15 uur maatschappelijke stage lopen gedurende hun schoolopleiding. Derdejaars leerlingen van het Dollardcollege klopten aan bij de gemeente Oldambt met de vraag of zij met de burgemeester, respectievelijk een wethouder mee konden lopen. Dit om eens een kijkje te nemen achter de schermen van de democratie.

Grapjes
Burgemeester Pieter Smit, wethouder Bard Boon, Bé Zwiers, Rikus Brader en Ricky van den Aker konden hun agenda's zo inrichten dat zij tijd konden vrijmaken om deze stage te begeleiden. Annechien Vieregge liep twee dagen mee met Bé Zwiers: "Op TV lijken ambtenaren altijd zo streng, zo serieus. Maar, ik moet zeggen dat dit 100% meevalt. Ze zijn eigenlijk gewoon erg aardig en maken ook grapjes. Toen ik aan deze stage begon had ik geen idee wat ik me erbij moest voorstellen. Nu ik twee dagen heb mogen meelopen weet ik dat wethouder zijn een erg interessante baan is."

Positief
Ook de wethouders en de burgemeester hebben deze twee dagen als zeer plezierig en boeiend ervaren en staan zeker open voor nog een stage.

Gemeente Oldambt, 24 juni 2011