Politie Drenthe

Vrijdag 24 juni 2011

Provincie Drenthe, 24-06-2011

Politie verricht enkele aanhoudingen

ASSEN De politie heeft donderdagavond en nacht enkele aanhoudingen verricht in en rondom Assen. Vier personen werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Een persoon werd in Witten aangehouden omdat hij met een honkbalknuppel op straat liep. Een persoon werd in Assen aangehouden in verband met wapenbezit. De man had een mes op zak en had daarmee mensen bedreigd. Op de kermis in Assen werden twee personen aangehouden voor een vernieling en werd jongen aangehouden voor mishandeling. Verder heeft de politie tot nu toe ongeveer vijftig bekeuringen uitgedeeld voor meestal verkeersovertredingen als snelheid, gordel en niet handsfree bellen.

Vrachtwagen botst tegen bestelauto

ASSEN Donderdagmiddag heeft op de A.H.G. Fokkerstraat een aanrijding tussen een vrachtwagen en een bestelauto plaatsgevonden. Een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Drachten reed over de A.H.G. Fokkerstraat ter hoogte van de Winkler Prinsstraat. Voor hem reed een 34-jarige automobilist uit Eelde. De automobilist uit Eelde wilde linksaf slaan en de bestuurder van de vrachtwagen zag dit te laat en botste achterop de bestelauto. De 34-jarige man uit Eelde werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond.

Geplande verkeerscontroles

Politie Drenthe controleert structureel het verkeer op de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Gaat de snelheid omlaag dan wordt een weg veiliger. Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Op maandag 27 juni controleert de politie in Zuid-West Drenthe het verkeer en op woensdag 29 juni houdt de politie een radarsnelheidscontrole op de N374. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk op www.verkeershandhaving.nl bij controles. Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Automobilist te water

BARGER COMPASCUUM Donderdagochtend is een automobilist (leeftijd onbekend) uit Emmer Compascuum met zijn auto in de Johansvaart gereden. Ter plekke trof de politie een lege personenauto aan in de vaart. Na onderzoek bleek de bestuurder niet gewond. De automobilist had moeten uitwijken voor een tractor en was daardoor in de vaart gereden.

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag op de Hoofdstraat een 24-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een rugtas bij een winkel weggenomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

ASSEN De politie heeft donderdagmiddag op het Triade een 15-jarige jongen uit Bovensmilde aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen had diverse boodschappen in zijn rugtas gestopt en wilde alleen een blikje frisdrank afrekenen. Hij werd betrapt door winkelpersoneel. De jongen werd door de politie naar het politiebureau overgebracht. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Ingebroken in bungalowpark

WITTEVEEN In een bungalowpark aan de Mr. J.B. Kanweg is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Onbekenden hebben ingebroken in een kantoorpand en namen onder andere een geldbedrag mee. Op hetzelfde park werd diezelfde nacht ook in een supermarkt ingebroken. Of daar goederen zijn weggenomen is onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto in de sloot

SCHOONLOO Donderdagmiddag is op de Hoofdstraat een personenauto in een sloot terecht gekomen. Een onbekende mannelijke bestuurder kreeg van zijn vrouw een snoepje en verslikte zich daarin. De man wilde vervolgens de auto aan de kant van de weg zetten en kwam vervolgens in een sloot terecht. Niemand raakte gewond en de auto had weinig tot geen schade.

Man aangehouden voor rijden onder invloed alcohol

PEIZE De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 41-jarige automobilist uit Roden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van de plaats van een ongeval. De politie had donderdagavond een melding gekregen dat er een auto in een sloot zou liggen bij Matsloot (Groningerweg). Ter plekke bleek inderdaad een auto in een sloot te liggen. Van de bestuurder ontbrak ieder spoor. Een zoekactie werd opgestart en daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet. De zoekactie leverde geen resultaat op. Na onder andere contact met de familie bleek dat de man op een fietspad bij Peizermade zou lopen. Ter plekke werd de man aangetroffen. De man moest een blaasproef ondergaan en bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 1,2 promille (520 ug/l). De man werd ingesloten en de politie heeft de zaak in behandeling.

Vrouw aangehouden voor diefstal

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag een 39-jarige vrouw uit Nieuw Amsterdam op de Dr. H. Blinkstraat aangehouden voor diefstal. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij geld uit een portemonnee heeft weggenomen uit een klaslokaal van een school aan de Dr. H. Blinkstraat. Ze was betrapt door een aantal leerkrachten. De vrouw werd overgedragen aan de politie en zij werd overgebracht naar het politiebureau. De vrouw werd ingesloten en de politie heeft de zaak in behandeling.

Politie houdt schennispleger aan

MEPPEL De politie heeft donderdagmiddag een 46-jarige man (verblijfplaats Havelte) aangehouden voor openbare schennis der eerbaarheid. De politie had een melding gekregen dat er een schennispleger was gesignaleerd bij het fietspad onder de Bekinckbaan nabij een elektriciteitshuisje. Ter plekke ging een man met een donkerkleurig hoofddeksel er vandoor. Na een zoektocht werd de man nabij de Hoogeveenseweg aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling. De politie zou graag in contact willen met mensen die de afgelopen periode in Meppel geconfronteerd zijn met een schennispleger. Zij kunnen contact leggen met de politie via 0900 88 44 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Politie vordert rijbewijs in

RUINEN De politie heeft donderdagmiddag op de Echtenseweg het rijbewijs van een 45-jarige automobilist uit Havelte ingevorderd. De man reed met hoge snelheid vanuit Echten over de Ruinerweg. Vanaf de Ruinerweg werd de snelheid nog meer opgevoerd en reed de man 140 kilometer per uur over de Echtenseweg. De man werd aan de kant gezet. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Scooter onderuit

WIJSTER Donderdagavond is op het Looveen een 17-jarige vrouw uit Nieuweroord met haar scooter onderuit gegaan. De vrouw reed in de richting van Hoogeveen en kwam in de rechter berm terecht en kwam ten val. De vrouw werd ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in Hoogeveen overgebracht.