Gemeente Achtkarspelen

Piet Adema waarnemend burgemeester Achtkarspelen

Piet Adema is donderdagavond 23 juni door commissaris van de Koningin van Fryslân John Jorritsma officieel geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van Achtkarspelen. Tijdens de bijzondere raadsvergadering werd Piet Adema de ambtsketen overhandigd door locoburgemeester Marten van der Veen. Vicevoorzitter van de gemeenteraad Tjikke Krol overhandigde vervolgens de voorzittershamer aan de waarnemend burgemeester.

In zijn toespraak gaf Piet Adema duidelijk aan dat hij één opdracht van commissaris Jorritsma heeft meegekregen: zorg dragen voor goed bestuur in Achtkarspelen.

Achtkarspelen wenst zelf de regie te houden. Zeker in het proces van herindeling. "Onze gemeente heeft een duidelijke mening over de bestuurskracht. Laten we niet afwachten op wat vanuit Leeuwarden over ons komt maar zelf de regie in handen nemen in dat proces. Ik nodig hierbij dan ook van harte de verantwoordelijke gedeputeerde uit om langs te komen in onze mooie gemeente zodat we onze visie met u kunnen delen voordat uw visie over ons komt."


Noot voor de redactie (