Politie Rotterdam Rijnmond

Sloveense chauffeur krijgt boete van ruim 3.400 euro

Datum publicatie: 23-06-2011 13:31

Politiemensen van het district Zuid hebben donderdagochtend, rond 08.30 uur, een Sloveense chauffeur bekeurd vanwege diverse overtredingen.

De agenten reden op de Reeweg en zagen een vrachtauto plotseling midden op de weg stoppen. De chauffeur, een 41-jarige man, had de politieauto gezien en schrok daar kennelijk zo van dat hij vol op de remmen ging staan.

Bij controle door de politiemensen bleek dat hij de tachograaf op 'rust' had staan en dus niet mocht rijden. De agenten maanden de man hen te volgen naar een parkeerplaats. Toen de chauffeur van de politie-auto in zijn spiegel keek zag hij dat de vrachtwagenchauffeur aan een stuk door 'niet handsfree' zat te bellen.

Bij aankomst op de parkeerplaats en bij controle van het voertuig bleek ook nog dat de begrenzer van de auto defect was waardoor deze 50 kilometer/per uur harder kon rijden dan wettelijk is toegestaan.

De man kreeg een zogenaamd 'bevel tot staken van de arbeid' uitgereikt voor de duur van 9 uur en een boete van ruim 3400 euro (rijtijdenwet, niet handsfree bellen en begrenzer).