Nederlands Uitgeversverbond


Cursus: Van Hype naar online uitgeefstrategie editie 2011/2012 start in september 2011


* 23 juni 2011

*
Is Twitter nou echt onmisbaar voor uitgevers? Wat kun je met al die verschillende media als je klanten en auteurs aan je wilt binden? Hoe verover ik met mijn vakinformatie een plek in het moderne leren en werken? Leer de hypes kennen en vooral: selecteer welke bruikbaar zijn voor jouw uitgeefstrategie. In een compacte cursus ga je echt aan de slag om nieuwe uitgeefstrategieën te bedenken én metten uit te werken. Het centrale leerdoel is: hoe maak ik als (commerciële) uitgever slim gebruik van allerlei sociale media?

Dag 1: De online wereld

De actuele stand van zaken in online uitgeven. Wat zijn inspirerende voorbeelden van de mogelijkheden van sociale media? Welke modellen zijn bruikbaar voor uitgevers? Uiteraard ga je direct zelf aan de slag om de voorbeelden te verkennen en de kansten te beoordelen.

Dag 2: workshop sociale media

Over de combinatie van o.a. Twitter, Facebook, LInkedIn, websites en weblogs. Vooral gericht op zelf oefenen om de vakmatige mogelijkheden te verdiepen. Tijdens deze dag ervaar je ook de werking van Twitter in een simulatie met een rollenspel rond (crisis)communicatie.

Dag 3: mobiel en online leren

Over strategische kansen voor vakinformatie in nieuwe (mobiele) leerprocessen zoals online, informeel en 'just -in-time' leren. Kennis delen gebeurt ook via sociale media. Je krijgt inspirerende voorbeelden en toepassingen van leeromgevingen voor opleiding en praktijk.

Kosten

Door samenwerking met UVW kan deze cursus voor leden tegen een zeer aantrekkelijke prijs worden aangeboden.

Prijs per module: EUR 495,- voor niet leden / EUR 350,- voor leden

Prijs voor totale cursus (alle drie de modules): EUR 1.395,- voor niet leden / EUR 950,- voor leden

Tijdstip en plaats

De cursusdagen vinden plaats van 9.30-17.00 uur. Een lunch is inbegrepen. De curus vindt plaats op het kantoor van het Nederlands Uitgeversverbond in Amsterdam Zuidoost. De zaal is uitgerust met wifi. Breng je eigen laptop mee en je kunt aale tips en suggesties tijdens de cursus meteen op je eigen systeem vastleggen en gaan gebruiken.

Aanmelden

http://www.uitgeversacademie.nl/training/cursus-aanbod/inschrijving/