Gemeente Oldambt


Regionale Veteranendag gemeenten Bellingwedde-Oldambt

Voor de vijfde opeenvolgende keer organiseren de gemeenten Bellingwedde en Oldambt op 23 juni 2011 een regionale Veteranendag. Ook dit jaar kunnen veteranen met hun partners en de weduwen van veteranen de regionale veteranendag bezoeken. Dit jaar zal dag worden gehouden in De Meet te Bellingwolde (gemeente Bellingwedde).

Met het organiseren van de regionale Veteranendag komen beide gemeenten tegemoet aan het verzoek van het landelijke Comité Nederlandse Veteranendag om binnen de eigen gemeente aan-dacht te besteden aan deze bijzondere categorie inwoners.

Op deze wijze worden erkenning en waardering tot uitdrukking gebracht voor het werk, de inzet en de prestaties van de veteranen, verricht tijdens oorlogsomstandigheden en zich, namens Ne-derland, onder zware omstandigheden hebben ingespannen voor vrede en veiligheid waar ook ter wereld: het betreft gewezen militairen van Nederlandse vredesmissies in internationaal verband, weduwen van veteranen en ex-militairen die hebben gediend in het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL) en vaarplichtig koopvaardij personeel uit de Tweede Wereldoorlog, worden in de ge-legenheid gesteld de Veteranendag bij te wonen.

Het programma (De Meet, Dorpsplein 6 te Bellingwolde) op donderdag 23 juni a.s. is als volgt:

09:45 uur Ontvangst met koffie en thee
10:15 uur Opening voorzitter organisatiecomité, dhr. H.W.A. van der Laan
10:20 uur Toespraak door de burgemeester van de gemeente Bellingwedde, dhr. E.R. Triemstra
10:30 uur Herdenking van alle gesneuvelde militairen 10:45 uur Pauze, gelegenheid voor onderling contact 11:30 uur Toespraak over geestelijke verzorging oude en jonge veteranen 12:00 uur Lunch, gelegenheid voor onderling contact 13:00 uur Lunchconcert verzorgd door `Kunst naar Kracht' uit Bad Nieuweschans
13:30 uur Afsluiting van de bijeenkomst en zingen van het Gronings volkslied