Gemeente Eijsden-Margraten

Activiteiten BOS-projecten

Trefbaltoernooi Eijsden

Op woensdag 22 juni 2011 zal in het kader van het BOS-project (Buurt - Onderwijs - Sport) een Trefbaltoernooi worden gehouden voor kinderen uit groep 3/4, 5/6 en 7/8.

De spelregels:


- We spelen met foamballen op minivelden (een helft is 6 bij 6m) en de ondergrond is beton.


- De oudste medespeler uit een groep, telt voor de categorie waar je in speelt.

Bijvoorbeeld: een kind uit groep 6 speelt mee met kinderen uit groep 4, dan spelen zij in de

categorie 5/6).

Let daar dus op bij het opgeven van de teams!!


- Een team bestaat uit minimaal acht spelers en maximaal tien spelers dus maximaal twee

wisselspelers.


- Wisselen gebeurt niet tijdens de partij maar bij elke volgende partij.


- We spelen op tijd; tien minuten per partij.


- Sportieve kleding is handig maar niet noodzakelijk.

Het toernooi start vanaf 14.00 uur Op de Cour in Eijsden (bij basisscholen de Tangram en de Cramignon). Deelname is gratis! De beste twee teams uit iedere categorie van deze voorron-

de gaan door naar de finale op 6 juli in Sint Geertruid. Alle finalisten krijgen een aandenken, de finale winnaars per categorie een medaille.

Als je mee wilt doen schrijf dan in vóór 12 juni via s.nolte@sko-mergelland.nl of per post naar Basisschool de Keerkring, t.n.v. Stephan Nolte, Groenstraat 17, 6267EM Cadier en Keer.

Inschrijfgegevens: Naam, groep en woonplaats per kind; per team een teamnaam.

Jeu de Boulestoernooi Cadier en Keer

Op woensdag 29 juni 2011 wordt er in het kader van het BOS-project (Buurt - Onderwijs - Sport) een jeu de boules toernooi georganiseerd. Het toernooi staat open voor alle kinderen en hun ouders/ begeleiders. Je hoeft niets van het spel te weten, want er zijn ervaren mensen aanwezig die het spel/toernooi begeleiden. Er wordt gespeeld in tripletten, dat wil zeggen dat er drie personen per team zijn, er mag maximaal één volwassene per team meedoen. Voor metalen ballen en butjes wordt gezorgd maar je mag deze ook zelf meenemen.

Het toernooi start vanaf 14.00 uur op het jeu de boulesterrein bij Raadhuisplein in Cadier en Keer. Deelname is gratis en er is voor iedere deelnemer een attentie. De beste twee tripletten ontvangen een prijs. Als je mee wilt doen schrijf dan in vóór 22 juni via s.nolte@sko-mergelland.nl of per post naar Basisschool de Keerkring, t.n.v. Stephan Nolte, Groenstraat 17, 6267EM Cadier en Keer.

Straatvoetbaltoernooi Cadier en Keer

Het Afrikacentrum in Cadier en Keer organiseert met hulp van het BOS-project (Buurt - Onderwijs - Sport), Jambo Hakuna Matata en Stivosina (Stichting Voor Sportontwikkeling In Afrika) voor de tweede keer een groot straatvoetbaltoernooi voor kinderen. Dit vindt plaats op zondag 3 juli 2011 van 11.00-17.00 uur op het grasveld naast het Afrikacentrum/Missie-huis.

Er wordt gevoetbald voor enkele goede doelen in Afrika. Het inschrijfgeld van EUR 3,- per speler gaat namelijk naar de stichtingen Jambo Hakuna Matata en Stivosina. Deze stichtingen zetten zich in voor onderwijs en sport in Kenia en Ghana. De totale inkomsten worden door het Missiebureau Roermond verdubbeld zodat beide stichtingen nog meer kunnen doen voor de jeugd in Afrika. Bij deelname ontvang je tevens een gratis kaartje voor het museum.

De teams worden ingedeeld in drie categorieën; kinderen uit groep 3/4, 5/6 en 7/8. Per categorie krijgen de winnaars een herinneringsmedaille en voor het gehele team natuurlijk een trofee. De teams bestaan uit minimaal vijf en maximaal zeven personen. Individuen kunnen ook inschrijven, daar maakt de organisatie dan teams van of zij worden bij andere teams toegevoegd. Inschrijven vóór 25 juni via: s.nolte@sko-mergelland.nl of per post naar Basisschool de Keerkring, t.n.v. Stephan Nolte, Groenstraat 17, 6267EM Cadier en Keer.