Nederlandse Tafeltennisbond


Competitieleiding wijst opengevallen plaatsen Eredivisie dames/heren toe
22-6-2011

Het dames- en herenteam van TTV Heksenberg, afgelopen seizoen uitkomend onder de sponsornamen Li-Ning/Infinity en Enjoy & Deploy, hebben zich teruggetrokken uit de Eredivisie. De Werkgroep Eredivisie van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) heeft besloten om op basis van het Competitiereglement beide plaatsen toe te kennen aan Taverzo.

Gudmundur Stephensen komt ook komend najaar uit in de Nederlandse Eredivisie heren. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

Voor de opengevallen plaatsen hadden zich bij de dames Taverzo en bij de heren Taverzo en Tafeltennis Zwolle gemeld. Taverzo (sponsornaam Lybrae Consultants/Heerlen) heeft de plaats van Heksenberg toegewezen gekregen in de Eredivisie dames.

Taverzo heren (sponsornaam Enjoy & Deploy Zoetermeer) heeft op basis van de teamranking de opengevallen plaats in de Eredivisie heren toegewezen gekregen. Conform artikel 41 van het Competitiereglement wordt op basis van de nationale ranking de ingeschatte of vastgestelde speelsterkte bepaald.

Taverzo heren (Enjoy & Deploy Zoetermeer) heeft in zijn teamopgave de volgende spelers aangemeld: Gudmundur Stephensen, Li Jiao, Boris de Vries, Zheng Zeng, Nathan van der Lee en Martin Brinkhoff. Tafeltennis Zwolle heeft in de teamopgave de volgende spelers aangemeld: Gert Kobes, Robert-Jan van der Heijden, Gerben Last en Bas Hergelink.

De teamranking van Taverzo heren is beter dan die van Tafeltennis Zwolle heren.

NTTB/PB/HH