Mediq


Mediq gaat in hoger beroep tegen uitspraak Utrechtse rechtbank

22 jun

Mediq, internationaal leverancier van medische hulpmiddelen en geneesmiddelen, is het volstrekt oneens met de uitspraak van de Utrechtse rechtbank dat Mediq niet langer de logo's en huisstijl in Nederland mag gebruiken. Mediq gaat in hoger beroep.

SVT heeft in 2005 Mediq geholpen bij het vormgeven van de huisstijl en het logo van Mediq. SVT zegt dat Mediq dit alleen had mogen gebruiken voor apotheken in Nederland. De vastgelegde afspraken zijn voor verschillende uitleg vatbaar. Mediq meent dat het gebruik van haar logo en huisstijl niet beperkt is tot Mediq apotheken in Nederland.

De rechtbank heeft Mediq verboden de logo's en huisstijl van alle business units in Nederland te gebruiken. De rechtbank geeft Mediq drie maanden de tijd dit vonnis uit te voeren.

Mediq is het volstrekt oneens met deze uitspraak. Uiteindelijk draait het geschil over kleinschalig gebruik van logo en huisstijl in het buitenland. Dat heeft tot gevolg dat Mediq in Nederland de logo's en huisstijl niet langer mag gebruiken. De gevolgen van deze uitspraak zijn voor Mediq vele malen groter dan de financiële belangen van SVT.