Gemeente Nieuwegein

woensdag, 22 juni 2011
De gemeente Nieuwegein stijgt in de jaarlijkse financiële ranglijst van de provincie Utrecht van plaats 27 naar plaats 6.

De provincie Utrecht houdt financieel toezicht op alle Utrechtse gemeenten en heeft op 21 juni de Nota Begrotingspositie 2011 vastgesteld die inzicht biedt in de financiële positie van alle gemeenten. Tevens worden de gemeenten onderling vergeleken op basis van een aantal uitgangspunten, zoals begrotingsresultaten in 2011 en de jaren erna, de ontwikkeling van lokale lasten en het vermogen om risico´s op te vangen. De gemeente Nieuwegein stijgt in de jaarlijkse financiële ranglijst van de provincie Utrecht van plaats 27 in 2010 naar plaats 6 in 2011.

Wethouder Wouter Kolff van Financiën: "Dit geeft aan dat we in Nieuwegein zorgvuldig omgaan met gemeenschapsgeld en niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt. Nieuwegein is één van de weinige gemeenten in de provincie die in de komende jaren ieder jaar een sluitende begroting heeft. En dit terwijl de lokale lasten tot de laagste van de provincie behoren. De komende jaren zetten we dit beleid voort."