Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

Aanleg Ommetje Kamperzeedijk gestart

Ommetje voert door landschap, dorp en omgeving Kamperzeedijk

Op maandag 20 juni jl. is Schagen infra bv uit Hasselt gestart met de aanleg van het Ommetje Kamperzeedijk. De eerste werkzaamheden omvatten de aanleg van in totaal 550 meter nieuw pad en de verbetering van 500 meter klinkerpad. Hiermee worden meerdere bestaande wegen en paden ontsloten en verbonden, waaronder de Slaperdijk. Zo ontstaat een wandelroute van 8 kilometer door landschap, het dorp en de omgeving van Kamperzeedijk.

Enige jaren geleden heeft de lokale gemeenschap van Kamperzeedijk in overleg met de Dorpsraad het initiatief genomen om voor hun dorp een lokaal ommetje te ontwikkelen. Met steun van het Nationaal Landschap IJsseldelta, Kampereiland vastgoed NV, Waterschap Groot Salland, Staatsbosbeheer en de gemeente Zwartewaterland heeft dit initiatief vorm gekregen.

Het ommetje loopt door de kern Kamperzeedijk, langs enkele kolken en een voormalige rietput door het polderlandschap. Tevens loopt de route over de voormalige Zuiderzeedijk van Waterschap Groot Salland, waardoor de weidsheid van het polderlandschap ervaren kan worden. Voor dit eerste ommetje wordt 550 meter nieuw voetpad gerealiseerd.