CNV Vakmensen


Geslaagde poortacties bij betonmortelcentrales

22 juni 2011
De poortacties bij 3 betonmortelcentrales van Cementbouw zijn geslaagd. In Zoeterwoude, Den Haag en Rijswijk is de productie vandaag stilgelegd.

De acties in de betonmortelindustrie (2.200 werknemers) zijn eind mei begonnen, uit onvrede over het cao-bod van de werkgevers. Sindsdien is er op verschillende locaties actie gevoerd: in Utrecht, Gouda, Bergen op Zoom, Deventer en Nijmegen.

Zoeterwoude
In Zoeterwoude kreeg de poortactie even een grimmig karakter, toen een van de directeuren op het personeel ging inpraten. "Intimiderend en niet op zijn plaats", reageert Peter de Jong, actieleider van CNV Vakmensen."

Manifestatie in Nieuwegein
Zo'n 250 werknemers uit de betonmortelsector zijn woensdagmiddag 22 juni naar een landelijke manifestatie in Nieuwegein gekomen. Daaronder ook actievoerders van uit Den Haag en Rijswijk. Een van de sprekers tijdens de manifestatie was Jaap Jongejan, voorzitter van CNV Vakmensen. Onderhandelaar Bot: "Met de manifestatie willen we duidelijk maken dat het menens is, voorzover de werkgevers dat intussen nog niet hebben begrepen. Ik denk dat ze zich hebben vergist in het draagvlak voor de acties."

---