Gemeente Castricum

Samenwerking rond Geesterhage opgezegd

Biesterbos en Kennemer Wonen niet samen verder

Het plan Nieuw Geesterhage is van de baan. Biesterbos en Kennemer Wonen hebben beiden hun onderlinge samenwerking opgezegd. Dat heeft tot gevolg dat de samenwerkingsovereenkomst die de twee met gemeente Castricum hadden, eveneens is beëindigd. De mogelijkheden voor een alternatief plan worden onderzocht.

Het college van B en W van Castricum betreurt de ontstane situatie. Lang is gewerkt aan een plan dat voorzag in nieuwbouw van cultureel en maatschappelijk centrum Nieuw Geesterhage, woningen en een parkeergarage.

De gemeente Castricum is recentelijk in kennis gesteld van correspondentie tussen de advocaten van Biesterbos en Kennemer Wonen over het project Nieuw Geesterhage. Daaruit blijkt dat beide partijen hun onderlinge samenwerkingsovereenkomst hebben ontbonden. Ook bleek dat beide partijen de samenwerkingsovereenkomst uit 2007 met de gemeente niet meer zullen nakomen.
Om die reden en om iedere onduidelijkheid te vermijden, heeft het college dinsdag besloten de samenwerkingsovereenkomst te ontbinden. Het gevolg van deze ontbinding is dat het project in zijn huidige vorm geen doorgang zal vinden.

De lopende bestemmingsplanprocedure wordt beëindigd. De indieners van de zienswijzen krijgen hierover bericht.

Biesterbos is bezig een alternatief plan te ontwikkelen. Dat gebeurt in overleg met Stichting Nieuw Geesterhage, de stichting die optreedt voor de gebruikers van het te ontwikkelen multifunctionele centrum. Inzet is te komen tot een nieuw maatschappelijk en cultureel centrum in combinatie met woningbouw.
Zodra de gemeente het alternatieve plan ontvangt, treedt ze in overleg met betrokkenen als Klankbordgroep en Buurtcomité over de inhoud en de wijze van participatie.